Bir yalanı kırk doğruya saklarlar

Bir yalanı kırk doğruya saklarlar
Bir yalanı kırk doğruya saklarlar atasözünün anlamı, kimi insanlar yalancılıkla yaşamlarını sürdürürler. Bu söyledikleri yalanlara bir zaman sonra artık kendileri de inanır olurlar.

Bazı kişiler için yalan söylemek sıradanlaşmıştır. Utanmadan, sıkılmadan rahatça yalanları sıralarlar. Söyledikleri yalanlara inandırıcılık katmak için aynı zamanda doğruları da söylerler. Doğru yanlış karıştığı için yalan da kolay kolay açığa çıkmamış olur.

Kimi insanlar yalancılıkla yaşamlarını sürdürürler. Bu söyledikleri yalanlara bir zaman sonra artık kendileri de inanır olurlar. Gerçeği gizlemek adına o kadar rahat ve sorunsuzca yalanlar söyleyebilirler ki; hepsi birbiri ile bağlantılı olur, sıkıntı duymadan işin içinden çıkarlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.