Bir musibet bin nasihatten iyidir

Bir musibet bin nasihatten iyidir
Bir musibet bin nasihatten iyidir atasözünün anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yanlış bir yol tutmuş kimi insanlar vardır ki, onlara ne kadar çok öğüt verirsen ver, tuttukları yanlış yoldan çevirmekte olan bu öğütler bir fayda temin etmez. Ama takip ettiği yanlış yolda başına gelen bir felaket, onu doğru yola getirmekte daha etkili olur. Çünkü kötü tecrübelerin öğretme gücü oldukça büyüktür anlamında bir söz.

Toplumda hatalı davranışlar sergileyen, yanlış yolda olan bir kişiye verilen yüzlerce nasihat(öğüt), onu doğru yola getirmek için pek etkili olmaz. Fakat tuttuğu bu yolda başına gelen bir bela, onun aklının başına gelmesine, yaptığı hatayı anlamasına yarayan bir ders olur.

İnsanlara verilen öğütler ve nasihatler ne hikmetse kulak ardı edilir önemsenmez. Önemsiz gibi gözüken bu nasihatler aslında o kadar kıymetlidir ki; kişiler bunun farkına varmaz. Bunu anlamaları için illaki kötü bir duruma düşmeleri gerekir. Nitekim onlarda bunu tecrübe ettiklerinde kendinden sonrakilere bunları aktarırlar. Fakat aktardıkları insanlarda bunu kulak ardı eder ve onlarda bu kötü durumu tecrübe eder. Bu durum bu şekilde süregelir ve dünya kanunları oluşur.

47
188
5
25
24
13
160
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.