Bir evde iki kız; biri çuvaldız biri biz

Bir evde iki kız; biri çuvaldız biri biz
Bir evde iki kız; biri çuvaldız biri biz atasözünün anlamı, vir evde iki kız olursa her biri bir taraftan aileyi sıkıştırır, giyim kuşam ister, çeyiz çemen ister. Onlar istemese bile aile kendini böyle bir sorumluluk altında bilir. Bunun sıkıntısını çeker

Bir ailede iki kız kardeş olunca kardeşler arasında zaman zaman anlaşmazlıklar meydana gelebilir. Büyük kıza ne alınsa küçük kız da ister, küçük kız ne yaparsa büyük kız da onu yapmaya kalkışır. Aralarında sürtüşmeler, kavgalar ve kıskançlıklar oluşur. Aile de kendinde onları birbirlerinden kayırmama sorumluluğunu görür.

Bir ailede iki genç kız olursa her biri bir yandan aileyi sıkıştırır. Yeni kıyafetler, takılar, aksesuarlar, çeyiz ister. Onlar istemeseler de aile bu konuda sorumluluk hisseder. Maddi durumları yeterli değilse bunun sıkıntısını çeker.

çuvaldız : Çuval vb. dokumalar dikmekte kullanılan, ucu yassı ve eğri, büyük iğne.
biz : Katı bir şeyi dikerken iğne geçirecek yeri delmek için kullanılan, çelikten yapılmış, sivri uçlu ve ağaç saplı araç, tığ.

7
108
7
6
6
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.