Bir buğday tohumunun yetişkin bir bitki olup yeni tohumlar üretebilmesi için hangi olaylar gerçekleşmelidir

Bir buğday tohumunun yetişkin bir bitki olup yeni tohumlar üretebilmesi için hangi olaylar gerçekleşmelidir
Bir buğday tohumunun yetişkin bir bitki olup yeni tohumlar üretebilmesi için hangi olaylar gerçekleşmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir buğday tohumunun yetişkin bir bitki olup tohumlar üretebilmesi belli aşamalardan geçmesi gerekir. Her bitki gibi tohum haldeyken toprağa düşer. Toprağa düşen tohum, su almaya başlar ve embriyo gelişir. Embriyonun gelişmesi taslağın çatlamasına neden olur.

Taslak çatlar ve tohum büyümeye devam eder. Emici tüyler oluşur. Emici tüyler toprağa tutunmayı sağlar. Böylece su emilimi gerçekleşir. Suyun emilmesi tohumun büyümesini ve gelişmesini sağlar. Böylece buğday toprak üstüne çıkarak çimlenir. Büyümeye ve gelişmeye devam eder. Ekinler baş verir. Buğday başak taneleriyle dolar. Başak, buğday taneleri olarak toprağa yeniden düşer.

  • Buğday toprağa küçük bir tohum olarak ekilir.
  • Toprağa ekilmiş olan buğday tohumu, su alması ile birlikte embriyo oluşumu başlar.
  • Embriyo büyüyüp geliştikçe, buğday tohumunun taslağı genişler ve açılır.
  • Buğday taslağı çatlamasından sonra tohum gelişimine devam eder.
  • Gelişmiş tohumda su emici tüyler oluşur ve tohum suyu emer.
  • Su, buğday tohumunun büyümesini hızlandırır.
  • Su emiliminin hızlanması ile birlikte buğday tohumu topraktan filizlenir ve büyümeye başlar, sonrasında toprak üzerine çıkıp, güneş ile buluşur.
  • Güneş buğday fidanını daha da besler ve ekinler baş vermeye başlar.

9
9
7
128
5
51
135
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.