Bir balon saça sürtülüp çeşmeden akan suya yaklaştırıldığında su neden eğri akmaya başlar

Bir balon saça sürtülüp çeşmeden akan suya yaklaştırıldığında su neden eğri akmaya başlar
Bir balon saça sürtülüp çeşmeden akan suya yaklaştırıldığında su neden eğri akmaya başlar, bir balon duvara asılmadan ya da yapıştırılmadan havada nasıl durur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir balon saça sürtülüp Görsel 6.1’deki gibi çeşmeden akan suya yaklaştırıldığında su neden eğri akmaya başlar?
Bir balon duvara asılmadan ya da yapıştırılmadan havada nasıl durur?
Çocukların saçları plastik kaydıraktan kayarken neden havaya kalkarak uçuşur?

Balonun saça sürtülmesi, saçların elektrik yükü kazanmasına neden olur. Bu yüklenmiş saçlar, çeşmeden akan suya yaklaştırıldığında su moleküllerini çeker ve suyun eğri bir şekilde akmasına neden olur. Bu olay, elektrostatik etkileşim olarak adlandırılır.

Bir balon duvara asılmadan ya da yapıştırılmadan havada durabilir çünkü içindeki hava, balonun dışındaki havadan daha hafiftir. Bu nedenle, balonun içindeki hava, dışarıdaki havadan daha yüksek bir basınç oluşturarak balonun yüzeye yapışmasını sağlar.

Çocukların saçları plastik bir kaydırağa temas ettiğinde, saçlarında elektrik yükü oluşabilir. Bu elektrik yükü, saçların arasında benzer yüklerin itici gücü nedeniyle saçların birbirine itilmesine ve havada kalkmasına neden olabilir. Bu olay, elektrostatik etkileşimlerin bir sonucudur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.