Bir arkadaşınız sütün çözelti olduğunu iddia etmektedir

Bir arkadaşınız sütün çözelti olduğunu iddia etmektedir
Bir arkadaşınız sütün çözelti olduğunu iddia etmektedir, bu doğru mudur,sütün çözelti olup olmaması ile ilgili ona hangi kanıtları sunarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Süt, içerisinde yağ parçacıkları bulundurur. Bulundurduğu yağ parçaları sütün çözelti değil de heterojen bir karışım olmasını sağlar. Süt, kan gibi koloit özellik gösterir de diyebiliriz.

Hayır süt homojen karışım değildir. Süt adi bir sıvı - sıvı karışımı olan heterojen bir karışımdır. Yani içine mikroskopla baktığımızda içindeki maddeler her yere eşit oranda yayılmış değildir.

Süte bakıldığında içindeki yağ tabakası fark edilmediği için homojenmiş gibi algılanır. Ancak mikroskop altında bakıldığında yağ zerrelerinin belirli kısımlarda daha fazla toplandığı tespit edilebilir. Bu nedenle sütheterojen bir karışımdır. Mikroskop yardımı ile heterojen olduğu anlaşılan bu tür karışımlar Kolloit adını alırlar. Kanda süt gibi kolloit örneğidir.

1
0
1
2
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.