Barış Manço’nun kişilik özellikleri ve fiziksel özellikleri nelerdir

Barış Manço’nun kişilik özellikleri ve fiziksel özellikleri nelerdir
Okuduğunuz metinden hareketle Barış Manço’nun kişilik özellikleri ve fiziksel özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişilik Özellikleri

Mütevazı, çocukları seven, sıra dışı tarzına rağmen herkese hitap edebilen, müzisyen bir ruha sahip, gezmeyi seven, felsefeyle ilgilenen başarılı bir kişidir.

Fiziksel Özellikleri

Uzun boylu, uzun – siyah saçlı ve bıyıklı, yakışıklı bir insandır.

Barış Manço Kimdir

2 Ocak 1943’te Üsküdar’da dünyaya gelen Barış Manço, önce Galatasaray Lisesi’ne başladı. Sonra okul değiştirerek Şişli Terakki Lisesi’nde ortaöğretimini tamamladı. Anadolu Rock efsanesi Manço, yükseköğrenimi Belçika Kraliyet Akademisi'nde "resim-iç mimari-grafik” alanında tamamladı.

Müzikle lise yıllarında ilgilenmeye başlayan Barış Manço çeşitli gruplarda yer aldıktan sonra onuncu plağı “Dağlar Dağlar” ile büyük ses getirdi. Bu çalışma aynı zamanda ona Altın Plak ödülünü de getirecekti. 1971 yılında “Kurtalan Ekpres” grubunu kurdu. İlk klibini 1973’te, “Hey Koca Topçu”ya çekti. 1975’te ilk albümü “2023”ü yaptı. 1978'de Lale Manço ile evlendi, Doğukan ve Batıkan adında iki erkek çocuğu oldu.

Müzisyen kimliğinin yanında 1988 yılının Ekim ayında “7den 77’ye” adıyla TRT 1’de çocuk ve aileye yönelik bir program hazırlamaya başladı. 1998 yılında 370. kez yayımlanan program önemli bir rekora imza attı. “Adam Olacak Çocuk” ile çocukları ekranlara taşıdı. “Ekvator’dan Kutuplar’a isimli programıyla dünyanın farklı noktalarına ulaştı.

1440
522
1556
543
516
707
1665
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum