Baba vergisi görümlük, koca vergisi doyumluk atasözünün anlamı nedir

Baba vergisi görümlük, koca vergisi doyumluk atasözünün anlamı nedir
Bir babanın kızı için harcadığı para, hazırladığı çeyiz, göstermelik olmaktan ileri geçemez.Kızın ömür boyu süren büyük giderlerini kocası üzerine almıştır. Çeyiz olarak gelen şeyleri eskidikçe, bittikçe yenileyen kocasıdır.

Bir baba kızını evlenecek yaşa gelene kadar onu en iyi şekilde büyütür, onun giderlerini ve ihtiyaçlarını karşılar. Bir baba kızının kuracağı yuva için birikim yapar, çeyizini hazır eder. Fakat bu durum göstermelik olmanın ötesine geçemez. Kızın evlendikten sonraki ihtiyaçlarını ömür boyu kocası karşılar ve çeyizden ne eksilirse yine aynı şekilde kocası eksikleri yerine geri koyar.

Bir babanın, kızının kuracağı yuva için harcadığı para, hazırladığı çeyiz, göstermelik olmaktan ileri geçemez. Kızın ömür boyu süren büyük giderlerini kocası üzerine almıştır. Çeyiz olarak gelen şeyleri eskidikçe, bittikçe yenileyen kocasıdır.
* görümlük: Herkesin görmesi için yapılan.

0
1
0
1
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.