Ayı yavrusunu severken öldürürmüş

Ayı yavrusunu severken öldürürmüş
Ayı yavrusunu severken öldürürmüş atasözünün anlamı, insanlar sevdiğini yerden yere vururlarmış. Biliyorsunuz ki hiçbirimiz küçük yaramaz ve sevimli çocuklara dayanamayız.

Onları dövercesine sert ve haşin severiz, yanaklarını sıkar, poposuna tokat atarız. Ancak bu arada o çocuğun canını bilmeden yakarız. Bu sevgi gösterimiz tamamen iyi niyet sonrasında çokça zaman yerini istenmeyen huysuz görüntülere bırakır. Çok sevdiğimiz şeylere yada kişilere daha nazik, daha kırmadan davranmamız gerekir.

Anne-babanın çocuğuna, öğretmenin öğrencisine, antrenörün eğittiği sporculara gösterdiği sert tutum, kıyasıya çalıştırma onların iyiliği ve ileride onların başarılı olmasını istedikleri içindir. Ancak bu sertlikte ölçüyü kaçırıp istenmeyen sonuçlara sebep olmamak gerekir. Her konuda ölçülü, dengeli davranmamız gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
2
1
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.