Atatürk’ün yönetim anlayışı demokratik midir

Atatürk’ün yönetim anlayışı demokratik midir
Atatürk’ün yönetim anlayışı demokratik midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk’ün yönetim anlayışı demokratiktir. Demokrasi, halkın egemenliğine dayalı bir yönetim biçimidir ve Atatürk, bu ilkeyi Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı olarak benimsemiştir. Seçimlerle belirlenen milletvekilleri, halkın temsilcileri olarak yasama sürecini yönetir ve ülkenin yönetimine katkıda bulunur. TBMM, katılımcılık, adalet, halkın refahı, çoğulculuk ve temsiliyet gibi demokratik ilkeleri yansıtan bir kurumdur.

Atatürk’ün demokratik bir yönetim anlayışı vardır. Demokratik değerlere uygun bir devletin ilk adımlarını atmıştır. Egemenliğin millete ait olması gerektiğini düşündüğü için TBMM’nin kurulmasını ve Cumhuriyet’in ilanını sağlamıştır. Bunlar dışında kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesi gibi uygulamaları da demokratik yönetim anlayışını desteklemektedir.

1568
1453
643
69
76
187
1713
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.