Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, askerî ve siyasi alanlarda kazandığı başarılar

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, askerî ve siyasi alanlarda kazandığı başarılar
Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, askerî ve siyasi alanlarda kazandığı başarılardan örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde askeri ve siyasi alanlarda önemli başarılar elde edilmiştir. Bunların bir kısmı Osmanlı Devleti zamanında bir kısmı da cumhuriyet döneminde yaşanmıştır. Askeri ve siyasi alanda kazanılan başarılar ülkelerin de zaman kazanmasına ve cumhuriyetin de yükselmesine neden olmuştur.

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde askeri ve siyasi alanda kazandığı başarılardan en önemlileri Çanakkale Savaşı’nda yaşanan durumlar, Büyük Taarruzda verilen emirler Mustafa Kemal’in ileri görüşlülüğünü göstermektedir. Tarihe geçen emirleri, ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum ve ilk hedefiniz Akdeniz şeklinde olmuştur. Bu ileri görüşlülüğü sayesinde de Türk tarihine geçmiştir.

1
84
3
10
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.