Atatürk ile ilgili haber metni

Atatürk ile ilgili haber metni
Atatürk ile ilgili yazılı ve görsel medyadan yararlanarak bir haber metni yazınız, yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ben Atatürk'ün bir köy okuluna ziyaret ettiği zamanki anısını yazacağım bu haberde.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk geçen hafta bir köye gitti. Bu köyde bir okul olduğunu duyunca okulu ziyarete gitmek istedi.

Okulda bir sınıfa girdiği zaman o sınıfta ders vardı. Tüm öğrenciler ve öğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü gördükten sonra O'na saygılarından dolayı ayağa kalktılar. Cumhurbaşkanları, devletlerinin kurucusu tam karşılarında duruyordu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk derse devam etmeleri gerektiğini çünkü ders sırasında bir sınıfta Cumhurbaşkanının bile öğretmenden sonra geleceğini söyledi.

İşte böylece geçen hafta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize eğitime ne kadar önem verdiğini gösterdi. Atatürk okuldan ayrılırken tüm öğrenciler ve öğretmenler O'nun eğitime ne kadar önem verdiğini gerçekten gözleriyle görmüşlerdi.

Eugen Doga’dan Atatürk’e Beste

Dünyaca ünlü besteci Eugen Doga, yarın Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği eseri seslendireceği konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doga, “Atatürk gelecek nesiller için de örnek bir liderdir” dedi.

Basın toplantısında konuşan ünlü besteci Eugen Doga, Türkiye’ye gelmekten gurur duyduğunu söyledi. Atatürk’e olan hayranlığını dile getiren Doga, “Bizi burada ağırlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da saygılarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem kendi ülkesine hem de bizlere ışık olmuştur. Keşke bizim de böyle bir liderimiz olsaydı. Atatürk gelecek nesiller için de örnek bir liderdir. Atatürk hayranı bir sanatçı olarak bestemi sizlerin beğenisine sunacağım” diye konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği eseri ilk kez Yenimahalle’de seslendirecek Eugen Doga, 29 Ağustos Çarşamba günü, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de eseri Türk halkına hediye edecek. Doga’ya Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da eşlik edecek.

19368
9623
6262
2562
3031
2871
13531
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
17 Yorum