Atanın sanatı oğula mirastır

Atanın sanatı oğula mirastır
Atanın sanatı oğula mirastır atasözünün anlamı, çocuk daha küçük yaşta ister istemez babasının sanatı ile ilgilenir. Giderek bu sanatı öğrenir.Büyüyünce kendisi de bu sanatla uğraşır. Böylece bir sanat, babadan oğula miras kalır.

Çocuk babasıyla beraber büyüdüğü için ister istemez babasının uğraştığı sanatı kendine örnek alır ve bu sanata kendini yakın görür. Küçüklükten itibaren babasının uğraştığı sanata aşina olduğu için çocuk bunu benimser ve işi öğrenir. Büyüdüğünde de bu sanatla uğraşır. Yani sanat babadan çocuğuna kalan bir mirastır.

Çocuk daha küçük yaşta babasına yakın olduğundan ister istemez babasının sanatı ile ilgilenir ve zamanla bu sanatı, işi öğrenir. Büyüyünce kendisi de bu sanatla uğraşır, geçimini bu yolla sağlamaya çalışır. Böylece bir sanat, babadan oğula miras kalır.

106
107
105
104
104
60
95
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum