At sahibine (binicisine) göre kişner

At sahibine (binicisine) göre kişner
At sahibine (binicisine) göre kişner atasözünün anlamı, yönetilen veya buyruk altında çalışan kişi, tutumunu ya da çalışmasını yöneticisinin tavrına göre ayarlar. Bu sebeple yönetilen değil yöneten, çalışan değil çalıştırıcı daha önemlidir.

Birinin yönetimi altında çalışan kişi, tutumunu yöneticisinin durumuna göre ayarlar. Bazı yöneticiler kadir kıymet bilmediği, bazılarıda - benim yerimi alır diye - kıskandıkları için, memur ve çalışanlarının şevkini kırarlar. Onlarda göze batmamak için geriden gelmeyi tercih ederler. İnsan kıymetini bilen üstelik işten iyi anlayan bir yönetici, yönetimi altındakilerden azami verimi alır.

Atlar asil hayvanlardır, içgüdüleriyle sahiplerini ta­nır ve ona göre marifetlerini gösterirler. Binicinin yö­netimi atın yürüyüşünü şekillendirir.

Tıpkı bunun gibi bir çırak da sevdiği ustasına göre iş yapar, öğrendikle­rini ortaya koymakla, onu mahcup etmekten kaçınır. Keza bir alet de kullanmasını bilen kişilerin elinde ha­rikalar, şaheserler ortaya koyarken acemilerin elinde harcanır gider. Yetenekli çıraklar veya bir aleti iyi kullanabilen kişi­ler hakkında söylenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

27
76
6
18
55
5
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.