Aslan yattığı yerden belli olur atasözünden ne anlıyorsunuz

Aslan yattığı yerden belli olur atasözünden ne anlıyorsunuz
Aslan yattığı yerden belli olur atasözünden ne anlıyorsunuz, aslan yattığı yerden belli olur atasözü bize neyi anlatmaktadır

Bir insanın kişiliği, oturup yattığı yerin temizliğinden, düzeninden anlaşılır. İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında ilişki kurmak mümkündür.

İnsanlar zamanının çoğunu aileleriyle birlikte evlerinde geçirir. Yaşadıkları yerin temiz ve düzenli olması aile bireylerinin mutlu ve huzurlu yaşamasını sağlar. Ortak kullanılan alanların ve eşyaların temizliği sağlığımız açısından da önemlidir. Çünkü yaşadığımız yer ve ailemizle ortak kullandığımız eşyalar temiz olmazsa hastalanabilir ve diğer aile bireylerine bu hastalığı bulaştırabiliriz. Ayrıca dışarıdan geldiğimizde başta el ve ayak olmak üzere gereken beden temizliğine dikkat etmeliyiz. Gerekiyorsa giysilerimizi hemen değiştirmeli, eşyalarımızı ortalıkta bırakmamalıyız. Kendi eşyalarımızı ve ortak kullandığımız eşyaları temiz ve düzenli kullanmalıyız. Böylece aile bireylerine saygılı davranmış olur ve bireyler arasındaki sevgi bağını güçlendiririz.

Aslan yattığı yerden belli olur atasözünün cümle içinde kullanımı

  • Odanı derhal toparla, aslan yattığı yerden belli olur.

682
157
129
31
48
74
731
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.