Askerî şehirlerin özelliği nedir

Askerî şehirlerin özelliği nedir
Askerî şehirlerin özelliği nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şehirler fonksiyonlarına göre ayrılmaktadır. Askeri şehirler de bunlardan biridir. Askeri şehirler askeri hareketlilik açısından en uygun stratejik noktada olan şehirlerdir. Ulaşım, iletişim, sağlık ve eğitim şartları bakımından elverişli bir durumda olan şehirlerdir.

Askeri şehirler askeri lojistik, askeri savunma ve saldırı açısından elverişli bir durumdur. Askeri eğitimlerin gerçek manada daha iyi yapıldığı, askeri imkanların daha iyi durumda olduğu, askeri açıdan ticaretin ve üretimin olduğu şehirler olarak önemli şehirlerdir. Şehirlerin önemi stratejik olarak uygun konumda bulunmalarıyla doğrudan ilgilidir. Şehrin muhasara edilmesi, müdafaa edilmesi askeri açıdan oldukça önemlidir. Böylece askeri eğitim şehirleri de ona göre şekillenir.

Şehirler nüfusu 20 binden fazla, halkın çoğunluğunun tarım dışı işlerde (hizmet, ticaret, yönetim ve sanayi), çalıştığı yerleşmelerdir. Şehirler değişik şekillerde sınıflandırılmaktadır. Şehirler nüfuslarına göre farklı etki alanlarına sahiptir. Bir şehirde ne kadar çok insanın yaşadığı, o şehrin doğal zenginlikleri, nüfusunun yoğunlaştığı (Spor, kültür, politika, eğitim, teknoloji, ekonomi...) konular, tarım bölgesi olup olmadığı gibi birçok özellik farklılaştırır.

Nüfusa göre şehrin büyüklüğü nasıl hesaplanır

Küçük şehirler: 20.000-100.000 nüfusa sahip şehirler.
Büyük şehirler: 100.000-1.000.000 arası nüfusa sahip şehirler.
Metropolitan (metropol) kentler:1.000.000 ile 10.000.000 arası nüfusa sahip şehirler.
Megakent:10.000.000'dan fazla nüfusa sahip.

4
0
4
8
3
4
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.