Allah’ın (c.c.) Rahman ve Rahim oluşuna örnekler

Allah’ın (c.c.) Rahman ve Rahim oluşuna örnekler
Allah’ın (c.c.) Rahman ve Rahim oluşuna örnek verebilir misiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Rahman ve Rahîm isimlerinin her ikisinin de ortak manaları rahmettir. Ancak, Rahman isminin Rezzak manasında olması ve aynı zamanda,

Rahman arşa istiva etti.” (Ta ha, 20/5) manasındaki ayetin işaret ettiği gibi, bu ismin tecellisinin Arş- ı rububiyetin merkezinde yer alması, keza Allah lafza-i celalden sonra Allah’ın ikinci ism-i hassı olması, özellikle dünyadaki yaratma, idare etme ve canlıların rızkını verme ve hayat şartlarını hazırlama gibi geniş bir sahada ilahî rahmetin tecellisinin merkezinde olması,Rahman isminin Rahîmisminden çok daha geniş bir rahmet kaynağı olduğunu gösterir.

Allah’ın (c.c.) Rahman ve Rahîm isimlerinin hayata yansımalarına örnekler aşağıdaki gibi olacaktır;

  • Yüce Allah (c.c.), canlılar arasında herhangi bir ayrım yapmadan tüm canlıların rızkını verir. Hayvanlar, insanlar, bütün canlılar, Allah’ın (c.c.) kendilerine vermiş oldukları nimetler ve rızıklar sayesinde hayatlarını sürdürürler.
  • Allah (c.c.), Rahman ve Rahîm isimlerinin gereği olarak kullarına merhamet, şefkat ve rahmet ile muamele eder. Allah (c.c) kullarını anında cezalandırmaz. İnsanların tövbe etmesini bekler. İçten bir şekilde hatasının farkına varıp üzülen kişileri de bağışlar.
  • Allah (c.c.), Rahman ve Rahîm isminin gereği olarak tüm kullarını sever. Kullarını korur, esirger ve bağışlar.
  • Allah (c.c.), Rahman ve Rahîm isminin gereği olarak kullarının yanlış yola girmelerini ve bu yolda olmalarını istemez.
  • Allah (c.c.), Rahman ve Rahîm isminin gereği olarak kullarının hem dünyada hem de ahirette mutlu ve huzurlu olmasını ister. İnsanların doğru yolu bulması için de peygamberler ve ilahi kitaplar göndermiştir.

2326
2572
2619
445
448
325
2081
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.