Allah’ın bize yapmamızı tavsiye ettiği güzel iş ve davranışları anlatan ayetler

Allah’ın bize yapmamızı tavsiye ettiği güzel iş ve davranışları anlatan ayetler
Allah’ın bize yapmamızı tavsiye ettiği güzel iş ve davranışları anlatan ayetleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Allah'ın bize yapmamızı tavsiye ettiği güzel iş ve davranışları anlatan bazı ayetler yazalım.

"İman edenler ve salih amellerde bulunanlar -ki Biz hiç kimseye güç yetireceğinden fazlasını yüklemeyiz- onlar da cennetin ashabıdırlar. Onda sonsuz olarak kalacaklardır." (Araf, 42)

"Ey iman edenler, Allah'ın şiarlarına, haram olan aya, kurbanlık hayvanlara, onlardaki gerdanlıklara ve Rab'lerinden bir fazl ve hoşnutluk isteyerek Beyt-i Haram'a gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktınız mı artık avlanabilirsiniz. Sizi Mescid-i Haram'dan alıkoyduklarından dolayı bir topluluğa olan kininiz, sakın sizi haddi aşmaya sürüklemesin. İyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah'tan korkup sakının. Gerçekten Allah ceza ile sonuçlandırması pek şiddetli olandır." (Maide, 2)

"Erkek olsun, kadın olsun inanmış olarak kim salih bir amelde bulunursa, onlar cennete girecek ve onlar bir çekirdeğin sırtındaki tomurcuk kadar bile haksızlığa uğramayacaklardır." (Nisa, 124)

"Biz; gökleri, yeri ve her ikisinin arasındakilerini hakkın dışında herhangi bir amaçla yaratmadık. Hiç şüphesiz o saat de yaklaşarak gelmektedir; öyleyse onlara karşı güzel davranışlarla davran." (Hicr, 85)

Kaynak:Eğitim Sistem

965
771
1032
103
433
81
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.