Alet işler, el övünür

Alet işler, el övünür
Alet işler, el övünür atasözünün anlamı, insan ne kadar usta olsa da, gerekli araçlar olmadıkça kusursuz iş yapamaz.

İnsanın hünerini gösterebilmesi için gerekli donanım şarttır. İnsan ne kadar usta olursa olsun, gerekli araçlar olmadıkça kusursuz iş yapamaz.

İnsan ne iş yaparsa yapsın, ne kadar usta olursa olsun, o iş için gerekli araç-gereç olmadan başarı elde edemez. Kaliteli iş, ancak iyi araç ve gereçlerle yapılabilir. Durum bu kadar açık olduğu hâlde insanoğlu, araç-gereci bir tarafa atıp kendi ustalığı ile övünmekten geri durmaz.

İnsanoğlu her şeyi eliyle yapamadığı için aletler icat et­miştir.

Ne kadar usta olsa da herkes birtakım aletlere muhtaçtır. Kaldı ki aletler el ile yapılamayacak işleri başa­rırlar. Ama yine de o alete yön veren bir ele ihtiyaç vardır. Dolayısıyla başarı aletin değil, o aleti yönlendiren elin olur.

Bazı şanslı insanlar vardır. Talihleri yaver gidince başarıyı kendilerininmiş gibi gösterirler. Kişilerin başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araç-gerece başvurmaları gerektiğini anlatır.

317
304
376
26
55
58
203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum