9. Sınıf MEB Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları - Kontrol Noktası
Yayınlanma:
9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 20 cevapları; Kontrol Noktası: Doğruyu Arayan Bir Varlık Olarak İnsan bölümünde verilen fıtrat, Hâdi, ilim, mükellef, peygamber, tefekkür ve vahiy kavramlarıyla hazırlanmış örnek cevabı kapsıyor.
9. Sınıf MEB Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları 2026-2027, Doğruyu Arayan Bir Varlık Olarak İnsan konusunun Kontrol Noktası çalışmasını kapsamaktadır.
9. Sınıf MEB Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları
Kontrol Noktası
Soru: “Fıtrat, Hâdi, ilim, mükellef, peygamber, tefekkür, vahiy” kavramlarından faydalanarak “doğruyu arayan bir varlık olarak insan” konusunda bir değerlendirme metni yazınız. Örnek cevap: İnsan fıtratı gereği doğruyu bulmaya ve hayatını anlamlandırmaya çalışır. Akıl yürütür, tefekkür eder ve böylece ilim sahibi olur. Fakat insanın kendi imkânlarıyla bilemeyeceği konular da vardır. Allah (cc), Hâdi olarak insanlara doğru yolu göstermek için vahiy göndermiş ve peygamberleri görevlendirmiştir. Akıl ve irade sahibi olan insan mükelleftir; yani davranışlarından sorumludur. Bu nedenle vahye kulak vermeli, peygamberlerin örnekliğini takip etmeli ve doğru tercihler yapmalıdır.
KİTABIN TÜM CEVAPLARI
Bütün sayfalara ait güncel cevapları 9. Sınıf MEB Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları sayfasında inceleyebilirsiniz.
SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.