500 bin tablet hangi öğrencilere verilecek

500 bin tablet hangi öğrencilere verilecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bilgisayarı olmayan öğrenciler için 500 bin tablet dağıtılacağını açıkladı. Peki bu tabletler hangi öğrencilere dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime nasıl geçileceğine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre öğrenciler haftanın 2 günü okula gelecek, diğer günler uzaktan eğitim sürecek. Okula yollama konusunda veli karar verecek. Okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ama tüm müfredattan sorumlu olacak. Kalan tüm sınıfların ne zaman açılacağı ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

500 bin tablet hangi öğrencilere verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından yüz yüze eğitime geçecek sınıfları açıklamış ve aynı zamanda da “İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık” demişti.

Bakan Selçuk da 500 bin tablet bilgisayarın nasıl dağıtılacağının sorulması üzerine şöyle dedi:

“İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak."

45
4
43
3
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.