5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 234 Cevapları

5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 234 Cevapları
5. Sınıf Tuna Matbaacılık Matematik Sayfa 234 Alıştırmalar Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

ALIŞTIRMALAR

1) Yandaki tabloda bir ilçemizden ihraç edilen meyvelerin miktarı verilmiştir. Aşağıdaki soruları verilen tabloya göre cevaplayınız.
a) En çok ihraç edilen meyvenin miktarı, en az ihraç edilen meyvenin miktarından kaç ton fazladır?  55 - 40 = 15 ton fazladır.
b) İhraç edilen kiraz miktarı, nar miktarından kaç ton fazladır? 30 - 20 = 10 ton fazladır.
c) İhraç edilen elma miktarı, çilek miktarının kaç katıdır? 45 - 15 = 30 ton fazladır

2) Herkesin oy kullandığı bir sınıftaki başkanlık seçimi sonuçları yandaki sütun grafiğinde verilmiştir. Aşağıdaki soruları bu grafiğe göre cevaplayınız.

a) Emine’nin aldığı oy sayısı, Melih’in aldığı oy sayısının kaç katıdır? 4 / 2 = 2 katıdır.
b) Aynı sayıda oy alan adayların aldıkları oyların toplamı kaçtır? 6 + 6 = 12'dir.
c) Başkan seçilen adayın oyu, en az oy alan adaydan kaç fazladır? 12 - 2 = 10 fazladır.
ç) Sınıf mevcudu kaçtır? 6 + 2 + 12 + 6 + 4 = 30'dur.

3) Televizyon üreten bir firma, reklamlarında kendi ürettikleri televizyonları başka bir firmanın televizyonu ile karşılaştırmak amacıyla aşağıdaki grafikleri kullanmaktadır. 1. grafik fiyatları, 2. grafik ise televizyonların özellik sayısını göstermektedir.

Aşağıdaki soruları yukarıda verilen grafiklere göre cevaplayınız.
a) Sütun boyları dikkate alınırsa diğer marka televizyonun fiyatı A marka televizyonun fiyatının kaç katı olarak yorumlanabilir? Açıklayınız. 800 / 1000 = 4/5 katıdır.
b) Gerçekte A marka ile diğer marka televizyonun fiyatı arasındaki fark kaç liradır? 1000 - 800 = 200 TL'dir.
c) Sütun boyları dikkate alınırsa A marka televizyonun özellik sayısı diğer marka televizyonun özellik sayısının kaç katı olarak yorumlanabilir? 9 / 7 katıdır.
ç) Gerçekte A marka ile diğer marka televizyonun özellik sayılarının farkı kaçtır? 9 - 7 = 2'dir.
d) Her iki grafik de yanlış yorumlamalara neden olan grafikler midir? Bu yanlış yorumlamalar nelerden kaynaklanmış olabilir? Açıklayınız. 
Sonuç olarak grafiklerin her ikisinde veriler doğrudur. Fakat verilerin gösterim şekli yanıltıcıdır. 

203
42
305
49
51
41
106
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.