5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 230 Cevapları

5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 230 Cevapları
5. Sınıf Tuna Matbaacılık Matematik Sayfa 230 Alıştırmalar Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

ALIŞTIRMALAR

1) Arda, sınıftaki arkadaşlarının yaz tatilinde kaç sayfa kitap okuduklarını merak etmiştir. Bu konuda bir araştırma yapmak isteyen Arda, araştırması için gerekli verileri nasıl toplayabilir? Açıklayınız.
1- Sınıftaki arkadaşlarım yaz tatilinde kaç sayfa kitap okumuştur?
2- Arda tüm arkadaşlarına bir anket hazırlayıp  dağıtabilir ve onlardan doldurmalarını isteyebilir?
3- Arda arkadaşlarına bir liste hazırlayıp arkadaşlarına tek tek sorar ve listeye yazabilir?
 

2) Seyhan, okulundaki 5. sınıf öğrencilerinin doğum yerlerini araştırmak için gerekli verileri nasıl toplayabilir? Açıklayınız.
Seyhan bir anket hazırlayarak veri toplayabilir. Bu anketi tüm arkadaşlarına dağıtarak onlardan doldurmalarını isteyebilir.

3) Mahmut, emekli aile büyüklerinin kaç yıl çalıştıktan sonra emekli olduklarını merak etmiştir. Bu konuda bir araştırma yapmak isteyen Mahmut, araştırması için gerekli verileri nasıl toplayabilir? Açıklayınız.
Aile büyüklerine kaç yıl çalıştıktan sonra emekli olduklarını sorabilir.
Mahmut bir anket hazırlayarak veri toplayabilir. Bu anketi tüm arkadaşlarına dağıtarak onlardan doldurmalarını isteyebilir.

4) Bir otelde 2018 yılı Haziran ayında 320, Temmuz ayında 400 ve Ağustos ayında 440 turist konaklamıştır. Bu verileri kullanarak yandaki sıklık tablosunu tamamlayınız.

Otelde konaklayan turist sayısı:

AylarTurist Sayısı
Haziran320
Temmuz400
Ağustos440

5) Beyaz eşya satılan bir mağazada aylık satış sayılarına göre 20 ocak, 16 fırın, 24 buzdolabı ve 20 çamaşır makinesi satılmıştır. Bu verileri kullanarak yandaki sütun grafiğini tamamlayınız. Yatay eksenin adını ve grafik başlığını yazınız.

5-sinif-tuna-matematik-sayfa-230-5-soru.jpg

6) Sınıfındaki arkadaşlarına kan gruplarını soran Elif, her arkadaşının kan grubunu öğrenerek yandaki çetele tablosunu yapmıştır. Bu çetele tablosundaki verileri

Bu çetele tablosundaki verileri kullanarak defterinize bir sıklık tablosu yapınız, bir sütun grafiği çiziniz.

5-sinif-tuna-matematik-sayfa-230-6-soru.jpg

352
335
372
110
122
97
96
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.