5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 11 Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 11 Cevapları Meb Yayınları
5. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 11 Başlarken Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilrisiniz.

Başlarken

Allah’a (cc)* ibadet etmek için yapılan ilk mabet olan Kâbe, Mekke’dedir. Kâbe İslamiyet’ten önce de Araplar tarafından kutsal kabul edilmiştir. Yemen Valisi Ebrehe, Peygamber Efendimiz’in doğduğu yıl Kâbe’yi yıkmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştır. Ebrehe’nin Kâbe’ye saldırması onun kibrinin bir sonucudur.
Kibirli davranmanın kişiye ne gibi olumsuz etkileri olabilir?

Kibirli davranmak, kişinin çevresindekilerle iyi ilişkiler kuramamasına, yalnız kalmasına ve insanlardan uzaklaşmasına neden olabilir. Ayrıca, kibir kişinin hatalarını fark etmesini zorlaştırır ve ona zarar verir.

Sevgili Peygamberimiz günlük hayatında insanlara karşı her zaman ölçülü davranmıştır. O, aile fertleriyle olan ilişkilerinde de ölçülü olmuş, onlara saygı göstermiş ve değer vermiştir. Müminlerden de ailelerine güzel davranmalarını, birbirleriyle ilişkilerinde saygıyı gözetmelerini istemiştir.
Hz. Peygamber’in, aile fertleriyle iletişim kurarken dikkat ettiği hususlarla ilgili günlük hayatınızdan hangi örnekleri verebilirsiniz?

Hz. Peygamber, aile fertleriyle saygılı ve nazik bir şekilde iletişim kurardı. Günlük hayatımızda biz de ailemizle konuşurken onlara karşı nazik ve anlayışlı olmalıyız, ihtiyaçlarına dikkat etmeli ve saygı göstermeliyiz. Örneğin, anne ve babamıza karşı her zaman kibarca konuşmak ve onların sözünü kesmeden dinlemek gibi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.