5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Teknoloji ve Toplum Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Teknoloji ve Toplum Cevapları
5. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Teknoloji ve Toplum Sayfa 94, 95, 96, 97 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler  Sayfa 94 Cevapları

Aşağıdaki karikatürü inceleyerek karikatürde ne anlatılmak istendiğini söyleyiniz.

Teknolojinin aile bağlarını nasıl zayıflattığı anlatılmak istenmiş. Karikatüre baktığımızda herkesin hatta kedinin bile önünde bir cihaz var. Aynı mekanda bir dokunma mesafesindeler ancak zihin olarak çok uzaktalar. Herkes kendine göre bir dünyaya açılmış ve birbirleri ile konuşmuyorlar.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler  Sayfa 95 Cevapları

Karikatürde teknoloji kullanımı ile ilgili neler vurgulanmaktadır? Açıklayınız. Siz teknolojik ürünleri kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz? Örnek veriniz.

Teknolojinin arkadaşlık ilişkilerini kopardığı anlatılmış. Çocuklar akıllı cihazlardaki oyunları oynadıkları için yakın çevresinden uzaklaşmaktadırlar. Ben haftanın bir günü akıllı telefonumu kullanıyorum. Diğer günlerde ise sadece ödev araştırmak için internete giriyorum

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler  Sayfa 96 Cevapları

Haberlerde teknoloji kullanımının hangi sonuçlarına dikkat çekilmektedir? Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz? Neden?

Mahallelerdeki komşuluk ilişkilerinin olumsuz etkilenmesine dikkat çekilmiştir. İnsanlar artık televizyonların bağımlısı olmuşlar. Misafirliklerini bile tv programlarına göre ayarlamaya başlamışlar. Hal böyle olunca da komşuluk bağları zayıflamıştır. Ben de katılıyorum. Hatta sadece komşuluk değiş aile bağlarını da zayıflatmıştır. Bazı evlerde iki hatta üç televizyon bulunuyor. Aile bireyleri kendi odalarında zaman harcıyorlar. Oysa özellikle akşam saatleri aile bireylerinin bir araya geldiği ve güncel konulardan sohbetlerin edildiği zamanlardı. Ama artık böyle bir zaman dilimi kalmadı.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler  Sayfa 97 Cevapları

Aşağıya teknoloji kullanımının insanlar arasındaki ilişkilere etkisini şiir veya yazı yazarak ya da karikatür çizerek anlatınız

Teknolojiye bütüncül olarak bakıp hepten kötüdür ve insan ilişkilerini olumsuz etkiler dememiz doğru olmaz. Teknolojinin olumlu veya olumsuz etkisinin ortaya çıkmasını yine bizler onu kullanım şekillerimizle belirleriz. Ne kadar amacına uygun kullanırsak teknoloji o kadar iyi olacaktır. Teknolojinin hatalı kullanımının sağlık sorunları başta olmak üzere sosyal ilişkileri zayıflatma, gereksiz harcama yapma, akademik başarıda düşüşler, aile ilişkilerinin zayıflaması gibi durumları ortaya çıkarmaktadır. Teknolojiden uzak kaldığımızda bir çok şeyi kaçıracağımızı düşündüğümüzden daha fazla uyanık kalmak istiyoruz ve uyku düzenimiz değişiyor.

Teknoloji kullanımının artmasıyla geleneklerimizde nelerin değiştiğini büyüklerinizle görüşerek aşağıya yazınız.

  • Özellikle dini gün ve bayramlar teknoloji kullanımından en fazla olumsuz etkilenen geleneklerimiz arasında yer alır. Önceden insanlar aile üyelerini ve akrabalarını ziyaret edemeyecekse telefonla arayıp tebriklerini iletirdi. Günümüzde ise ücretsiz smsler aracılığı ile toplu mesajlar atılmaktadır,
  • Büyüklerimizle vakit geçirmemiz onların tecrübelerinden faydalanmamız gerekirken günümüzde büyüklerimizle vakit geçirmekten sıkılır olduk. Bunun yerine akıllı cihazlardan öğrenmeye başladık.

Teknolojinin aile ilişkileri üzerindeki etkisini düşününüz. Aşağıdaki resimde konuşma balonunu düşüncelerinize göre doldurunuz.

35
9
49
7
106
8
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.