2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri Ne Zaman?

2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri Ne Zaman?
2024-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını 13 Ağustos'tan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilir. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Adaylar İçin Yeni Dönem Başlıyor

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre, adayların tercihleri doğrultusunda yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri başarıyla tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.10'dan itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

ÖSYM, bu yıl da yerleştirme sonuç belgelerinin basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini duyurdu. Sonuçlar sadece internet üzerinden erişime sunulacak.

Üniversite Kayıtları İçin Geri Sayım Başladı

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında işlemlerini tamamlayabilecekler. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin belirttiği tarihlerde ve gerekli belgelerle başvuruda bulunmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yaptıran adaylar ise üniversitelerin duyurularına göre işlemlerini sürdürecekler.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.