2023 YDUS 2. Dönem sınavı ne zaman yapılacak

2023 YDUS 2. Dönem sınavı ne zaman yapılacak
2023 YDUS 2. Dönem sınavı ne zaman uygulanacak, sınav başvuruları ne zaman başlayacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

2023-YDUS 2.Dönem Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 17 Aralık 2023 tarihinde uygulanacak. Sınav başvuruları 27 Ekim 6 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav geç başvuru tarihi ise 16 Kasım 2023'dür. Sınav sonuçları 30 Ocak 2024 tarihinde açıklanacaktır.

YDUS nedir

YDUS, tıpta yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavıdır. Bu sınav yılda bir nadiren iki kez olmak üzere ÖSYM tarafından, eğitim araştırma hastanelerinde, tıp fakültelerinde ve GATA’da daha ileri seviyede bir uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar için yapılır.

YDUS ile ilgili bilmeniz gereken diğer bilgiler ise şunlardır;

  • YDUS’a giriş sayısında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
  • YDUS’ta çoktan seçmeli soruların yer aldığı sınavın cevaplama süresi 100 dakika, açık uçlu soruların yer aldığı sınavın cevaplama süresi ise 60 dakikadır.
  • YDUS sonucuna göre yerleştirme yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği değil uzman olma şartı aranmaktadır.
  • YDUS baraj puanı 45’tir. Seçme işlemi 45 veya daha yüksek olanlar arasından yapılmaktadır. Puanı 45'ten düşük olan adaylar yerleştirme işlemine dahil edilmemektedir.
  • YDUS sonuçları sadece ilgili sınav yılı için geçerlidir.

49
2
14
0
13
8
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.