2021 LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak

2021 LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak
6 Haziran 2021 LGS soruları ne zaman açıklanır, LGS’ye girecek olan adaylar soru ve cevap anahtarının hangi gün, saat kaçta açıklanacağını merak ediyor. Pek çok öğrenci, ‘LGS soruları ne zaman açıklanır?’ sorusunun cevabını araştırıyor.

2021 LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak

2021 LGS sınavı 6 Haziran Pazar günü yapılacak. Birinci oturum 09.30, ikinci oturum 11.30’da yapılacak. Sınav 8.sınıf müfredatına uygun olarak yapılacak. Her iki oturumda toplam 90 soru sorulacak. Öğrenciler 155 dakikalık maratonun ardından sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Bu sene LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak.

06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları 

  • Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ
  • Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

2021 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

LGS sınav kılavuzunda yer alan bilgilere göre sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Açıklanan kılavuzun ekinde merkezî sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da yer aldı. Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak olan LGS cevap anahtarına öğrenciler http://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayacaklar. Önceki yıllarda LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden de görüntülenmişti.

10
5
5
6
5
6
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.