2020 YKS dereceye giren öğrenciler

2020 YKS dereceye giren öğrenciler
2020 YKS birincisi kim oldu, tam puan yapan çıktı mı, YKS EA, Sözel, Sayısal, Dil ve TYT birincisi kimdir, hangi liseden mezun oldu, hangi illerden birinci çıktı?

TYT birincileri belli oldu, YSK'nın TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 aday birinciliği paylaştı. YDT oturumunda 4 aday İstanbul'dan, 1 aday da Niğde'den birinci oldu. AYT oturumunda da birinci, sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktı. YKS sayısal birincisi yerleştirme puanına göre ise sayısal dördüncüsü Kabataş Erkek Lisesi'nden Esad Yusuf Atik oldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 aday birinciliği paylaştı.

  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 120 sorudan 119'una doğru cevap vererek puan türünde 500 tam puan alan Nevşehir'de Nevşehir Özel Kardelen Koleji okulu öğrencisi olan Hüseyin Kağan Özdemir, birinci oldu.
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincilerinden biri TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nden Gürkan İnal oldu. TYT sınavından 500 tam puan alan Gürkan İnal, bu kadar yüksek bir derece beklemediğini söyledi.
  • Aydın’dan dereceye giren Halit Oğuz Serçe’nin Uğur Okulları’nın öğrencisi olduğu öğrenildi.
  • YKS’de birinciliğe ulaşan Çorum'lu öğrencinin Bilgi Koleji Anadolu Lisesi’nde okuyan Muhammed Emin Arayıcı olduğu öğrenildi.
  • Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinde yatılı okuyan Deniz Aydemir, TYT puan türünde Türkiye birincisi oldu.

YKS'nin YDT oturumunda 4 aday İstanbul'dan, 1 aday da Niğde'den birinci oldu.

YDT birincisi Eren Şen (Niğde Fen Lisesi öğrencisi): Yabancı dil testinde Türkiye birincisi, TYT'de Türkiye altıncısı, sayısalda Türkiye 21'incisi oldum. Başarımda katkısı bulunan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Başarıya çok çalışarak ulaştım. Üniversite eğitimimi, elektrik elektronik mühendisliği alanında sürdürmek istiyorum.

YKS'nin AYT oturumunda birinci, sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktı.

  • YKS sayısal birincisi yerleştirme puanına göre ise sayısal dördüncüsü Kabataş Erkek Lisesi'nden Esad Yusuf Atik oldu.
  • AYT sonuçlarına göre sayısal alanında Türkiye birincisi Malatya Fen Lisesi öğrencisi Özge Dilay Örüm oldu.
  • Ankara Çubuk Yükselen Anadolu ve Fen Lisesi 2020 mezunu Sertaç Derya AYT oturumunda sayısalda tam puan alarak birincilerden biri oldu.
  • Osmaniye'de lise öğrencisi Ümit Can Evleksiz, Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı'nda (YKS) eşit ağırlık Türkiye birincisi oldu. Evleksiz, başarının sihirli bir formülü olmadığını belirterek, "Birçok kişi başarının nasıl olduğunu soruyor. Bunun sihirli bir formülü yok. Disiplinli çalışma, yeteri kadar tekrar ve bol bol test çözmek benim için yeterli oldu" dedi.

Üniversite adaylarının merakla beklediği gün geldi ve ÖSYM, 2020 YKS sonuçlarını açıkladı. Bu sene Türkiye’nin farklı illerinden 15 birinci çıktı. TYT, AYT ve YDT'te beşer aday 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı. İşte bu senenin şampiyonları:

İşte bu senenin şampiyonları:

TYT Birincisi Halid Oğuz Serçe - Uğur Okulları Aydın Kampüsü
TYT Birincisi Hüseyin Kağan Özdemir - Nevşehir Özel Kardelen Koleji
TYT Birincisi Gürkan İnal - TED Ankara Koleji
TYT Birincisi Muhammed Emin Arayıcı- Bilgi Koleji (Çorum)
AYT Sayısal Birincisi Esad Yusuf Atik - Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul)
AYT Sayısal Birincisi Eren Ceylan - Fen lisesi (İzmir)
AYT Sayısal Birincisi Özge Dilay Örüm - İntegral Eğitim Kurumları (Malatya)
AYT Eşit Ağırlık Birincisi Ümit Can Evleksiz- TOBB Osmaniye Fen Lisesi
YDT Birincisi Göktuğ İlter - Galatasaray Lisesi
YDT Birincisi Alara Apa - Doğa Koleji (İstanbul)
YDT Birincisi Eren Şen - Niğde Fen Lisesi

114
4
11
28
111
8
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.