2019 MSÜ Sınav Soruları

2019 MSÜ Sınav Soruları
Bu sınava dikkat: YKS’nin kopyası olacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) 7 Nisan Pazar yapılacak. ÖSYM, adayları 15 dakika konusunda uyardı.

 Sınav salonlarına saat 10.00'dan sonra girişe izin verilmeyeceği uyarısında bulunan ÖSYM, adaylara zamanında sınav yerlerinde olması uyarısında bulundu.

Adayların, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, TC kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Aksi halde sınava giremeyecekler.

BU SINAVA DİKKAT: YKS’NİN KOPYASI OLACAK

MSÜ sınavına 379 bin 796 aday girecek. Türkçe ve temel matematikten 40'ar, fen bilimleri ve sosyal bilimlerden 20'şer soru olmak üzere adaylara toplam 120 soru yöneltilecek. Sınavın süresi ise 135 dakika olacak.

Sınav ayında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) hem soru hem süre açısından aynı. Bu yüzden de geçen yıl olduğu gibi bu sınav TYT’nin bir kopyası olacak.

0.5 HAM PUAN KURALI NASIL DEĞİŞTİ?

Geçen yıl 0.5 ham puan kuralı ilk kez bu sınavda uygulandı. Türkçe ve Matematik testlerinin her birinden 0.5 ham puan kuralını yerine getirenlerin puanları hesaplandı. Ancak 50 binden fazlasının puanı Matematik ve Türkçe’den yarımşar net çıkaramadıkları için hesaplanmadı. Yaklaşık 16 bini 150 puan barajının altında kaldı. Bu tablodan sonra YKS’de yarım net kuralı ya Türkçe ya Matematik olarak değişti. Bu yıl da MSÜ için iki testten de 0.5 ham puan kuralı ya Türkçe ya Matematik olarak değiştirildi. Bu yıl sınava girecek adaylar Türkçe ya da matematik testlerinin birinden 0.5 ham puan aldıklarında puanları hesaplanacak.

SINAV GÜNÜ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Bu yıl uygulanacak tüm basılı sınavlarda olduğu gibi 2019-MSÜ'de de kimliğini kaybeden adayların mağdur olmaması için sınav yapılan illerde nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak

SINAV SONUÇLARI 26 NİSAN’DA AÇIKLANACAK 

 MSÜ'ye, sınavın ilk kez uygulandığı 2018'de başvuran aday sayısı 300 bin 856, sınava katılan aday sayısı ise 293 bin 432 olmuştu. ÖSYM, sınav sonuçlarını 26 Nisan'da açıklayacak.

07 Nisan 2019 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2019-MSÜ) Temel Soru Kitapçıklarına,sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 07 Nisan 2019 tarihinde saat 14.30’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

2019-MSÜ Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.