2018 Ramazan Hilali görüldü mü, yarın oruç tutulacak mı

2018 Ramazan Hilali görüldü mü, yarın oruç tutulacak mı
Suudi Arabistan’da hilal göründü mü? Yarın oruç tutulacak mı? Türkiye'de Hilal göründü mü Mekke'de hilal 2018 Ramazan Hilali Görüldü mü?

2018 Ramazan Hilali görüldü mü, yarın oruç tutulacak mı?

2018 yılında Ramazan ayı Diyanet takvimine göre 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlayacak. 15 Mayıs 2018 Salı akşamı ilk teravih namazı kılınacak.

Önceki yıllarda yapılan gözlem çalışmalarına yönelik değerlendirmelerden hareketle 2018 yılında daha sağlıklı gözlemler yapılabilmesi için;

Güneşin ve ayın doğuş - batışı ile ilgili olarak, şehriniz için hazırlanan gözlem değerleri dikkatlice incelenecek, ru’yet çalışmasına kameri aybaşına göre bir veya iki gün önce (Ramazan ayı için 15-16 Mayısta, Şevval ayı için 12-13 Haziranda ve Zilhicce ayı için 10-11 Ağustosta) başlanacak ve hilal görülene kadar devam edilecektir.

Suudi Arabistan ve Bahreyn gibi ülkeler'de yer alan bağımsız kuruluşlarda dahil olmak üzere birçok ülke Hilal'i bu havada görmenin mümkün olmadığını, Şaban ayının 30'a tamamlanmasını bildirdiler.

Bağımsız kuruluşlardan gelen açıklamalar doğrultusunda Bahreyn ve Suudi Arabistan ülkelerinde Şaban 30'a tamamlanıyor. Ramazan'ın 1. günü 17 Mayıs Perşembe günü olacağını bildirdiler.

İslam dini için dünyanın uydusu olan ayın konumu büyük önem teşkil ediyor. Geçmiş dönemlerde takvimin hesaplanma işlemi aya göre değiştiği için Ramazan ayı öncesinde Müslümanların yöneldiği ilk soru ‘Hilal göründü mü’ olmakta.
 
Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve bazı Asya ülkeleri, Ramazan ayına başlamak için hilali çıplak gözle görünceye kadar bekleme kararı aldıklarını ilan ettiler. Öte yandan Katar’ın Türkiye gibi yarın oruca başlanacağı belirtildi.
 
Böylelikle 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü İslam dünyasında Ramazan ayı başlangıcı noktasında gün farkı doğmuş oldu. Yarından itibaren Türkiye, Avrupa ve ABD'de oruç tutulmaya başlanırken, Arap dünyası ve bazı Asya ülkeleri Ramazan ayı hilalinin gözle görülmesini bekleyecekler.

İl il Ramazan İmsakiyesine buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Televizyon mukabele saatlerine buradan ulaşabilirsiniz. Tıkayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum