2018 DGS sınav yorumları

2018 DGS sınav yorumları
2018 DGS sınavına giren öğrenciler sınavın zor mu kolay mı olduğunu merak ediyorlar. Sınava katılım sağlayan adaylar sosyal medya hesapları üzerinden sınav hakkında yorum yaptılar. Peki 2018 DGS sınavı nasıldı, zor muydu kolay mıydı?

Dikey Geçiş Sınavına (DGS) katılım sağlayan adaylar, sınav sonra sosyal medya üzerinden sınav hakkındaki görüşlerini belirttiler. Üniversite eğitimlerini 2 yıldan 4 yıla tamamlamak isteyen binlerce vatandaşın sorguladığı 2018 DGS sınavı nasıldı? Sorular zor muydu?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 DGS sınav sonuçları ise ÖSYM’nin resmi takviminde yer alan bilgilere göre 16 Ağustos 2018 tarihinde erişime açılacak. Sınav soruları ve cevaplarının ise herhangi bir değişiklik olmazsa en geç 18 Ağustos 2018 tarihinde açıklanması öngörülüyor.

2017’DE 355 BİN ADAY SINAVA BAŞVURMUŞTU

Geçtiğimiz yıl düzenlenen sınava 355 bin aday başvururken, sınava giren aday sayısı 325 bin olarak açıklandı. Toplam 120 soru yöneltilen sınavda, sayısal testinde ortalama 7,575 olarak açıklanırken, sözel testinde bu rakam 23,914 olarak belirlendi. 2017 yılında sınava girmeyen aday sayısı 30 bin olarak duyurulmuştu.

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2018-DGS) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.
 
2018-DGS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.
 
Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
 
2018-Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.
 
Sayısal Bölüm: 19. ve 56. sorular
Sözel Bölüm: Bulunmamaktadır.

DGS sonuçları ise 16 Ağustos’ta açıklanacak.

2018 DGS NASILDI?

DGS sınavından çıkan adaylar, sosyal medya platformları aracılığıyla sınav hakkındaki görüşlerini bildirdiler. İşte o yorumlardan bazıları...

- DGS geçen seneye nazaran çok kolaydı. Hiç çalışmadan, liseden kalma matematik bilgimle 40 matematik yaptım, kalan 20'yi salladım. Geçen sene aynı şartlarda 25 tane yapmıştım.
- 3 senedir giriyom en kolayı buydu buna da hiç çalışmadım hayattaki şansım
- Dgs sayesinde ornitorenk denen hayvanın yaşam stili öğrendim, teşekkürler
- Dgs sözeli 1.5 saatte bitirdim diyen yalancıdır.
- Dgs zormuş kpss de geçsin o da zorsa ben çalışmaya başlıyayım, bir lys vakası daha yaşamak istemiyorum
- Ayrıca sözel bölüm diye açtık matematik soruları çıktı karşımıza. Matematik ne zaman sözel oldu
- Şeker vermezler diye şekerlerimi yanımda götürdüm içeri almadılar, şekersiz kaldım. Sonra da vay efendim niye sınav iyi geçmedi geçmez tabi
- Şimdi sana soruyorum . Sözelde olasılığın ne işi var ? Hani sözel netdi ve olasılık yoktu.
- Kardeşimin DGS’sine geldim sınavın zorluğu çöp konteynırındaki kalem kutularıyla doğru orantılı sanırım shsjs
- Teşekkürler DGS beynimi yaktın.
- Öyle bir uzun sorular vardi ki okurken içinde kayboluyor, uyku getiriyor, sıkılıyor daha bir çok şey #DGS
- Dgs 2018 de ben robot değilim kutucuğu getirin onu işaretleyelim #dgs2018
- Dgs günü gelir.Öğrnciler dgsye atlir.Dgs boynuzlarnı çıkartir,öğrencilere vurir.Öğrenciler havaya uçir,Dgs 1 senelerini daha çalir #dgs2017
- Neymiş efendim uçak modunda telefon arama yapıyormuş. Az önce denedim yapamıyor. #Ösym yanlış sormuş soru iptal olsun... #Dgs2018
- #DGS den tek kazancım yine kalem ile silgi oldu
- Matematikten tam 4 soru çözdüm ve sonuçlarını şıklardan buldum, çıkarken bi plaket bi madalyon bi bişey beklemedim de değil hani #DGS
- Ömrüm paragraf okumakla geçti #DGS
- Yine 1buçuk aya açıklarsınız #dgs
- ösym sağolsun uçak modundaki telefonla konuşulduğunu da öğrenmiş olduk #dgs

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.