2018 Ales Sınav Soruları, Cevapları ve Sonuçları

2018 Ales Sınav Soruları, Cevapları ve Sonuçları
ALES Sınavı 6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın tamamlanmasının ardından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2018 ALES İlkbahar Dönemi) ait sorular, cevaplar ve sonuçlar açıklandı.

2018  ALES sınav soruları cevapları ne zaman açıklanır, 6 Mayıs ALES soruları nasıldı?

Onbinlerde adayın ter döktüğü 6 Mayıs 2018 ALES İlkbahar Dönemi sınavın sonuçlarının açıklanma tarihi ÖSYM tarafından sınav takviminde açıklandı. 2018 ALES İlkbahar Dönemi Sınavında adaylara sayısal ve sözel testler uygulandı.

2018-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

6 Mayıs 2018 tarihinde uygulanan 2018- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2018-ALES İlkbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 08 Mayıs 2018 tarihinde saat 11:30’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2018-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

ALES Sınav Yorumları

Hayrettin İrtegün: Sonuçları açıklayınca yaşatacağı kırık kalp sendromu için bize şuandan bilgi veren ösym,o kadar haklısın ki #Ales
 
Büşra Çınar: #ales yalnız son saniyelerde bi koşuşum var polislerin arasından içeriye görülmeye değer?? cok çalıştım havalarına falan giriyorum tabi onlarda koş koş diye bağrıyolar tam bir seferberlik canım polisler
 
Özlem Baykara: Sürekli yanıp sönen sınıf lambası Bu adamı nasıl öğretim görevlisi yapmışlar diye epey düşündüm Salon başkanının havası ve davranışları Ve son olarak kalp kırıklığı sendromunun fiziksel özelliği de varmış çok şaşkınım özür dilerim kalbim. #ales özetim
 
Murat Can Tepeli: Ösym-Einstein ortak yapımı bi Ales’te sorular ıslak odun gibiydi.
 
@halukgursoy Alese soruyorum;
1. Ali ile Berrak evli mi evli değilse niye aynı otelde kalıyor?
2. Nasıl bir otel ki gunde bir cesit yemek secebiliyorlar kac para la bu otel ?
3. Gunde 1 pogaca veya simitle 5 gün açlıktan nasil yaşadılar ?
4. Bu otel nerede ? #Ales #ales2018
 
Emrehan : Matematiğin yarısını boş bıraktım 30 liramı geri verin #ALES

2018  ALES Sınav Soonuçları ne zaman açıklanacak 

Adaylar ALES sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

6 Mayıs 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2018-ALES İlkbahar Dönemi) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 30 Mayıs 2018 tarihinde saat 16.05’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir. Sonuçlar ÖSYM sınav takviminden bir hafta önce açıklandı.

Not: Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre sınav süresi beş yıl süreyle geçerli olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.