2017 TYS - Türkçe Yeterlik Sınavı Tarihleri

2017 TYS - Türkçe Yeterlik Sınavı Tarihleri
Bu yazımızda sizlere 2017 TYS - Türkçe Yeterlik Sınavı Tarihleri hakkında bilgiler vereceğiz.

2017 Yılı Türkçe Yeterlik Sınavı Tarihleri

14 Ocak 2017 Cumartesi
13 Mayıs 2017 Cumartesi
12 Ağustos 2017 Cumartesi

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) nedir?

Türkçeyi yabancı dil ya da anadil olarak öğrenen bireylerin dil yeterliklerinin tespit edilmesine yönelik olarak Yunus Emre Enstitüsü tarafından geliştirilen, temel dil becerilerinin tamamını ölçen ve uluslar arası ölçekte yapılan bir sınavdır.

Türkçe Yeterlik Sınavı sorularını kimler hazırlıyor?

Türkçe Yeterlik Sınavı soruları, alanında uzman bir ekip tarafından özenle hazırlanmaktadır. Dilbilimciler ve bağımsız Ölçme ve Değerlendirme Uzmanları, TYS sorularını denetleyerek etkinliğinin kalitesini kontrol edilmekte, bu şekilde sınavdan önce içerik, yazım ve ölçme-değerlendirme bakımlarından birçok kontrol aşamasından geçen sorular, sınav kitapçığı hâline getirilmektedir. Dinleme bölümündeki metinler, gelişmiş stüdyolarda profesyonel sanatçılar tarafından titizlikle seslendirildikten sonra sınav kitapçığı, Türkçe Yeterlik Sınavı'nda kullanılmaktadır.

Türkçe Yeterlik Sınavı'na kimler girebilir?

Yabancı dil olarak Türkçe öğrenenler, Türkiye’deki üniversitelere başvuru ve kabul için Türkçe dil yeterliğini belgelendirmesi gereken öğrenciler, yurt dışında çeşitli kurumlarda Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adayları, Türkçe dil yeterliğini belgelendirmek isteyen tercümanlar, kısacası Türkçe dil yeterliğini ölçmek isteyen herkes TYS’ye girebilir.

Türkçe Yeterlik Sınavı'na niçin girmeliyim?

Türkçe Yeterlik Sınavı, Türkçe dil becerilerinizi ölçen ve belgeleyen bir sınavdır. Türkçe Yeterlik Sınavı'nda başarılı olduğunuz takdirde Türkiye'deki üniversitelerde dil hazırlık sınıfından muaf olabilir; birçok iş görüşmesinde, dil sınavlarına girmeden de Türkçe bilginizi kanıtlayabilir, akademik kariyer hedefleriniz için belge olarak kullanabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.