2017 TEOG Tercih Listeleri

2017 TEOG Tercih Listeleri
YEP sonuçları açıklandı. 2017'de TEOG maratonunda artık tercih ayağına geliyoruz. Anadolu liselerinden imam hatiplere tüm okullar için tercih listeleri de öğrencilerin erişimine açıldı. Peki tercih dönemi ne zaman başlayacak, kayıtlar ne zaman alınacak?

İşte MEB'in TEOG 2017 YEP sonuçları sorgulama sayfası, tercih listeleri sorgulama rehberi ve tercih süreci ile ilgili tüm detaylar...

Lise adyalarına müdeli haber geldi ve 2017 YEP sonuçları ilan edildi. TEOG 2017 kapsamında yerleştirme esas puanlar ile öğrenciler MEB'in gene bugün yayımladığı tercih listeleri içinden gitmek istedikleri okulları seçecekler. Siz de YEP sonuçları için aşağıdaki bağlantı ile e-okul platformunda yer alan sorgulama sayfasına gidebilirsiniz. Söz konusu sayfada T.C kimlik numaranız ile doğum tarihinizi girmeniz yeterli. Haberimizin devamında tercih listeleri, tercih süreci ve takvimi ile ilgili detayları da bulabilirsiniz.
 
Tabii YEP sonuçları tek başına bir şey ifade etmiyor. Öğrenciler YEP sonuçlarının yüzdelik dilimine göre MEB'in yayımladığı tercih listelerindeki okullardan tercih yapacaklar. Her bir öğrencinin 25 tercih hakkı bulunuyor. Öğrenciler tercih işlemlerinde okulların tercih kodunu kullanacaklar. Siz de bulunduğunuz yerdeki okulları inceleme ve tercih kodlarını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıdan tercih listelerine ulaşabilirsiniz. Söz konusu sayfada listeden okul türü seçip daha sonra il ve ilçeyi ayarlayıp seçtiğiniz yerdeki okulların kontenjanlarını ve yüzdelik dilimlerini görebilirsiniz.
 
 
TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
TEOG maratonunun sonucu olarak yerleştirmeye esas puanlarını öğrenen öğrenciler 14-24 Temmuz tarihleri arasında liselerin taban puanları doğrultusunda tercih formlarını dolduracaklar. MEB'in TEOG kılavuzuna bu işlemi öğrenci velisi gerçekleştirecek. 24 Temmuz günü en geç saat 17.00'a kadar tercih işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.
 
Tercihlerin yapılmasından sonra da 11 Ağustos'ta ilk kritik sonuçlar belli olacak. MEB öğrencilerin tercihleri ve YEP'leri doğrultusunda herkesi belli okullara yerleştirecekler. Tabii herkes yerleştirildiği okuldan memnun olmayacak.Bu yüzden de nakil sürecine geçilecek. Takip eden 3 hafta boyunca birinci, ikinci ve üçüncü nakil başvuruları ve bunların sonuçları açıklanacak.
 
Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki“ Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (en geç 24Temmuz 2017 saat 17.00’yek adar).

TEOG 2017 TERCİH TAKVİMİ

YEP sonuçları ile artık öğrenciler tercih sürecine adım atıyorlar. Veliler ve öğrenciler okul seçimlerini aşağıdaki takvime göre yapacaklar.
 
30 Haziran 2017 = Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı
30 Haziran 2017 = Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı
30 Haziran 2017 = 13 Temmuz 2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem
Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri
03-13 Temmuz 2017 = Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine Öğrenci Alımı
21 Temmuz 2017 = Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Klasik Sanatlar ve Musiki, Görsel Sanatlar ve Spor Programı/Projesi Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerine Öğrenci Kayıtlarının Tamamlanması
14-24 Temmuz 2017 (Saat 17.00) = Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
11 Ağustos 2017 = Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
11 Ağustos 2017 = Boş Kontenjanların İlan Edilmesi
14-18 Ağustos 2017 ( Saat 17.00 ) = Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017 = Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı
21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) = Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017 = Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
28 Ağustos-06 Eylül 2017 ( Saat 17.00) = Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
08 Eylül 2017 = Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı
11-14 Eylül 2017 = İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil
Tercih Başvuruların Alınması
11-14 Eylül 2017 = Yatılılık Başvurularının Alınması
15 Eylül 2017 = Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Tamamlanması
15 Eylül 2017 = İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
18 Eylül 2017 = 2017-2018 Öğretim Yılı Açılışı
 
TABAN PUANLARI
 
Okulların taban puanları hakkında bir fikir almak isterseniz aşağıdaki e-okul bağlantısı ile şehrinizdeki okulların taban puanlarını öğrenebilirsiniz.
 

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

a) 8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.
c)14-18A ğustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.
ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin,talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.
d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup,kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
e)«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık orta öğretim kurumlarına yapılacaktır.
f) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.
 
Yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili yukarıdaki bilgilerin devamına MEB'in yayımladığı TEOG 2017 kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.