2017 DPY-PYBS Bursları ne zaman yatacak

2017 DPY-PYBS Bursları ne zaman yatacak
2017 Pybs bursları ne zaman yatacak? Pybs bursları ne zaman yatıyor? Pybs bursları ne zaman yatacak? Pybs Bursları hangi ayda yatacak? Pybs bursları ne zaman ödenecek? Dpy bursları ne zaman yatırılacak? Bursluluk ne zaman yatacak?

PYBS bursunu kazanan kişilerin uzun zaman önce açıklanmasından dolayı bu bursu kazanan kişiler bursluluk parası ne zaman yatacak sorusunu sormaktadır. Aile ekonomisine büyük katkısı olan bu bursu kazandıysanız başarılarınızın eğitim alanınızda da bu şekilde devam etmesine temenni ederiz.

Ortaokullar için Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı ödenek yazısı çıktı

2016/4 3 aylık bursların ödenmesine ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğün açıklaması;

2016/4.Üç Aylık Yurtiçi Burs Ücretleri Gönderildi.

Gönderilen ödenekler ekteki yazı doğrultusunda bursu öğrencilere ödenecektir.

Ödenek Resmi Yazısı İçin TIKLAYINIZ

Liseler için Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı ödenek yazısı çıktı

2016/4 üncü Dönem Üç Aylık Yurtiçi Burs ücretleri İlgili Saymanlık/Mal Müdürlüklerine Gönderilmiştir.

Gönderilen ödenekler ekteki yazı doğrultusunda bursu öğrencilere ödenecektir.

Ödenek Resmi Yazısı İçin TIKLAYINIZ

Genel Müdürlüğümüze bağlı ortaokullarda öğrenimlerini sürdüren burslu öğrencilerin Ekim, Kasım ve Aralık 2016 aylarına ait burs ücretlerini karşılamak amacıyla ilgili saymanlıklara ödenek gönderilmiştir.

Genel Müdürlüğümüz Yurt İçi Burs Ödeneklerinin Okul/Kurumların Bağlı Bulunduğu Saymanlık/Mal Müdürlüklerine Gönderilme Takvimi için TIKLAYINIZ

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ YURT İÇİ BURS ÖDENEKLERİNİN OKUL/KURUMLARIN BAĞLI

BULUNDUĞU SAYMANLIK/MAL MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLME TAKVİMİ

BURS DÖNEMLERİ ÖDENEĞİN GÖNDERİLME TARİHİ

2016/1 inci Dönem Burs Ücretleri (Ocak, Şubat, Mart Dönemi ) 01-10 Nisan 2016
2016/2 inci Dönem Burs Ücretleri (Nisan, Mayıs, Haziran Dönemi) 01-10 Temmuz 2016
2016/3 üncü Dönem Burs Ücretleri (Temmuz, Ağustos, Eylül Dönemi ) 01-09 Ekim 2016
2016/4 üncü Dönem Burs Ücretleri (Ekim, Kasım, Aralık Dönemi ) 10-21 Aralık 2016

Yurtlar ve Pansiyonlar Dairesi Başkanlığı

Pybs-dpy burslarınızı buraya tıklayarak sorgulaya bilirsiniz

PYBS bursları 3 ayda 1 olmak üzere yatırılmaktadır. İlk burs okul açıldıktan sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde yatırılmaktadır. Zamanla sistemsel sorunların yaşanmasından dolayı bazı yıllarda bursların yatırılmasında zaman gecikmesi olduğu gözlemlenmiştir. İlk PYBS bursunuz eylül ya da ekim ayı içerisinde alacağınızı bilmenizi isteriz.

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 3 ayda bir yatırılmak koşuluyla 556,76 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz.

Milli Eğitim Bakanlı tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren öğrencilerin, puanları en yüksekten en düşük puanlara kadar sıralanır. Daha sonra kimler burs alacaksa bunlar açıklanır. Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPY) sınavı olarakta bilinmektedir.

Burs alacak öğrenciler genellikle Devlet parasız yatılı burs parası yatırma zamanlarını merak etmektedirler. Devlet burs paraları, genellikle Aralık - Mart - Haziran ve Eylül ayları sonlarında yatar. Devlet parasız yatılı burs paraları 3 ayda bir ödenmektedir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.