2016 PYBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı

2016 PYBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı
Binlerce öğrencinin beklediği PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) sınav sonuçları bu sayfada açıklandı.

5. 6. 7. 9. 10. 11. sınıflar PYBS sınavı bilindiği üzere Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 21 Mayıs 2016’da saat 10:00’da tüm Türkiye genelinde yapılmıştı.  Bu sınava giren öğrenciler ya burs kazanmak ya da parasız yatılı pansiyonlarda kalmak için ter döktüler. Peki süreç nasıl işleyecek Bursluluk sınavı sonuçları sorgula sayfası nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) başvuru ve uygulama e-kılavuzunu yayınladı. Kılavuzda aile, öğretmen, okul yöneticileri ve öğrenciler PYBS konusunda bilgilendiriliyor. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na başvurular öğrenci velisince okul müdürlüklerine 21 Mart-8 Nisan arasında yapılmıştı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınavına 5, 6, 7, 9 ,10 ve 11’inci sınıflar 21 Mayıs’ta girecek. PYBS sonuçları ise 15 Temmuz’da açıklandı.
 
MEB, yayınladığı e-kılavuzda öğrencilerin parasız yatılılığa veya bursluluğa başvuru ve yerleştirilmeleri ile ilgili usul ve esaslar hakkında bilgilendirme yapıyor. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca PYBS’ye katılmayacak. Başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine iletilmesi yeterli. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11’inci sınıf öğrencileri, 01-14 Ağustos arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacak. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak.
 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.