20. yüzyıldan önce nüfus sayımlarının amaçları nelerdi

20. yüzyıldan önce nüfus sayımlarının amaçları nelerdi
20. yüzyıldan önce nüfus sayımlarının amaçları nelerdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nüfus sayımları geçmişten günümüze kadar birçok amaçla yapılmaktaydı. Geçmişte insanların ihtiyaçları daha az ve toplumların birbiriyle olan etkileşimi oldukça düşük olduğu için nüfus sayımları belli olmayan aralıklarla yapılmıştır. 20. yüzyıl devrimlerine kadar devam eden bu düzen, ulaşım ve iletişim ağlarının gelişmesi ve değişmesiyle farklı bir boyut kazanmıştır.

20. yüzyıldan önce nüfus sayımlarının amaçları, askeri birlikleri düzenlemek, vergilerin alınmasını kontrol etmek, tarım ve hayvancılık yapan nüfusu belirlemek gibi amaçlar olmuştur. Yirminci yüzyıldan önce insanların askeri, sosyal, ticari kaygıları daha fazla olduğu için nüfus sayımını da buna göre gerçekleştirmişlerdir. Günümüzde ise nüfus sayımı çok farklı amaçları da bir arada bulundurmaktadır.

3
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.