11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 264 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Röportaj ve mülakat aynı tür müdür? Neden?
Cevap
: Röportaj ve mülakat aynı tür değildir. Mülakat sadece soru-cevaba dayalı bir türdür. Röportajda da yer yer soru-cevap şeklinde kurulan bölümler olsa da röportajda bir konu, bir yer, bir kişi ile ilgili araştırma ve inceleme söz konusudur. Mülakatta yazarın yorumlarına yer verilmezken röportajda ise verilir.

Röportajlar ve mülakatlar benzer amaçlarla yapılır: bilgi toplama ve bir konu veya kişi hakkında daha fazla bilgi edinme. Ancak, röportaj genellikle daha geniş kapsamlıdır ve farklı kaynaklardan bilgi toplamayı içerirken, mülakat genellikle bir iş veya pozisyon için yapılan bir görüşmedir.

2. Birleşmiş Milletler, 1993 yılında 22 Mart’ı “Dünya Su Günü” ilan etti. Bunun nedeni ne olabilir? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap
: Birleşmiş Milletlerin, 1993 yılında 22 Mart’ı “Dünya Su Günü” ilan etmesinin nedeni dünyadaki su kaynaklarının her geçen gün azalması ve nüfusun büyük bir kısmının susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olması olabilir.

Birleşmiş Milletler'in 22 Mart'ı "Dünya Su Günü" ilan etmesinin nedeni, küresel su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve suyun sürdürülebilir kullanımı konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu, su krizine çözüm bulma ve su kaynaklarını koruma gerekliliğine vurgu yapar.

1
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.