10. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 95 Cevapları

10. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 95 Cevapları
10. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 95 Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Türk toplumunda ağıt söyleme yaygındır. Siz de çevrenizde söylenen ağıtlardan bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bu ağıt, nişanlı iken genç yaşta ölen Ziyade için söylemiştir.

Emmim kızı aç kapıyı gireyim
Hasta mısın halin sorayım
Susuz değil misin bir su vereyim
Çaylarda çalkanan sellerin hani

Yatarsın gafletle gamsız kaygusuz
Ninni balam ninni kalma uykusuz
Hem garip hem çıplak hem aç hem susuz
Felek fukarası malların hani

2. Ölen kişinin ardından hayır duasında bulunmak toplumun hangi yönüyle ilgilidir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Ölenin Hayatta iken yaptıklarının, vefatından sonra kişinin kendisine ulaşacağını ifade ve hayatta iken hayır yapmaya teşvik etmek için söylenmektedir. Biraz da ölenin gittiği yerde huzur içinde olması için söylenmektedir.

3. İnsanın ölüm karşısında korku ve üzüntüsünü dile getirmesi, onun hangi yönünden kaynaklanır? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.

Cevap: İnsanın duygusal ve zayıf bir varlık olduğunu gösterir. Çünkü insanlar ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar ölüm karşısında aciz ve çaresizdirler.

4
3
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.