10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 66-71 Cevapları – 2. Ünite Ölçme ve Değerlendirme
Yayınlanma:
Güncelleme:
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 66-71 cevapları, 2. Ünite Ölçme ve Değerlendirme bölümündeki açık uçlu, eşleştirme ve test sorularını kapsar.
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 66-71 Cevapları, 2. Ünite sonunda yer alan açık uçlu, eşleştirme, boşluk doldurma ve çoktan seçmeli soruların cevaplarını sunmaktadır.
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları
A Bölümü
Soru: 1. Kodlanmış şekilde verilen Hz. Ebu Bekir’in özelliklerini bularak karşısındaki boşluğa yazınız. Cevap:
a) Atik
b) Zülhilal
c) Evvah
ç) Sıddık
d) Halifetü Resulullah
e) Emîrülhac
a) Atik
b) Zülhilal
c) Evvah
ç) Sıddık
d) Halifetü Resulullah
e) Emîrülhac
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları
B Bölümü
Soru: 2. Hz. Ebu Bekir’in güvenilirliği ve sadakatinin toplumdaki ilişkilerine olan etkileri nelerdir? Açıklayınız. Örnek Cevap: Bu özellikleri sayesinde çevresinde sevilen, güvenilen ve saygı duyulan bir insan olmuştur.
Soru: 3. Hz. Ebu Bekir eziyet gören Müslüman köleleri satın aldığında babası ona kuvvetli köleleri satın almasını önermiştir. Bu öneriye Hz. Ebu Bekir nasıl karşılık vermiştir? Yazınız. Örnek Cevap: Bu yardımları bir karşılık beklemeden Allah’ın (cc) rızası için yaptığını söylemiştir.
Soru: 4. Hz. Aişe'nin “Çocuklarınıza şiir öğretiniz ki dilleri tatlansın.” ifadesini yorumlayınız. Örnek Cevap: Şiir, kişinin dili güzel ve etkili kullanmasına, kelime hazinesini geliştirmesine yardımcı olur.
Soru: 5. Hz. Aişe’nin şiirle ilgilenmesi onun hangi yeteneklerinin gelişmesini sağlamıştır? Örnek Cevap: Hafıza, güzel konuşma, hitabet ve edebî anlatım yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamıştır.
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları
Soru: 6. Hz. Peygamber ve Hz. Ebu Bekir Hicret yolculuğu için ne gibi tedbirler almıştır? Yazınız. Örnek Cevap: Sevr Mağarası’nda gizlenmiş, farklı bir yol kullanmış ve Abdullah bin Ureykıt’ı kılavuz olarak görevlendirmişlerdir. Yolculuk hazırlıklarını da gizlilik içinde yapmışlardır.
Soru: 7. Hz. Peygamber’e düzenlenmek istenen suikastte Ebu Cehil neden bütün kabilelerden birer temsilci katılmasını istemiştir? Açıklayınız. Örnek Cevap: Suçun tek bir kabileye yüklenmesini önleyerek Haşimoğullarının bütün kabilelere karşı kan davası güdememesini amaçlamıştır.
Soru: 8. Ahde vefa ilkesinin bireysel ve toplumsal önemini açıklayınız. Örnek Cevap: Verilen sözlerin tutulması insanlar arasındaki güveni artırır. Böylece toplumdaki birlik ve dayanışma güçlenir.
C Bölümü
Soru: 9-16. Hz. Ebu Bekir’le ilgili verilen cümleleri uygun ifadelerle eşleştiriniz. Cevap:
9. b – Atik
10. a – Abdülkâbe
11. ç – Emîrülhac
12. h – Teymoğulları
13. g – Hz. Aişe
14. d – Ensab
15. e – Evvah
16. c – Ebu Kuhafe
9. b – Atik
10. a – Abdülkâbe
11. ç – Emîrülhac
12. h – Teymoğulları
13. g – Hz. Aişe
14. d – Ensab
15. e – Evvah
16. c – Ebu Kuhafe
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları
Ç Bölümü
Soru: 17-26. Cümleleri verilen ifadelerden uygun olanla tamamlayınız. Cevap:
17. Bilal Habeşi
18. Abdullah bin Ureykıt
19. Darülerkâm
20. Darünnedve
21. Uhud
22. Tebük
23. Bedir
24. künye
25. zülhilal
26. eşnak
17. Bilal Habeşi
18. Abdullah bin Ureykıt
19. Darülerkâm
20. Darünnedve
21. Uhud
22. Tebük
23. Bedir
24. künye
25. zülhilal
26. eşnak
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları
D Bölümü
Soru: 27. Habeşistan’a hicret eden Müslümanlarla ilgili metinden hangi yargıya ulaşılabilir? Cevap: A) Necaşi, Müslümanların Habeşistan’da güven içinde kalmasını sağlamıştır.
Soru: 28. Hz. Ebu Bekir’in ekonomik katkılarıyla ilgili verilen bilgilerden hangi yargıya ulaşılabilir? Cevap: A) Hz. Peygamber, sahabenin ekonomik katkılarını tüm alanlarda sınırlandırmamıştır.
Soru: 29. Semih’in verdiği sözü yerine getirmemesi hangi değerin eksikliğiyle açıklanabilir? Cevap: A) Ahde vefa etmek
Soru: 30. Esma binti Ebu Bekir’in Hicret sırasında gösterdiği hangi özellikler ön plana çıkmaktadır? Cevap: C) Cesareti ve fedakârlığı
10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları
Soru: 31. Verilen metne göre Hz. Ebu Bekir ile ilgili hangi çıkarım yapılamaz? Cevap: C) Yemen’de ticaret kervanlarını korumak amacıyla bulunmuştur.
Soru: 32. İsra ve Miraç olayını tereddütsüz doğrulamasından sonra Hz. Ebu Bekir hangi ismi almıştır? Cevap: D) Sıddık
KİTABIN TÜM CEVAPLARI
Bütün sayfalara ait güncel cevapları 10. Sınıf MEB Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları sayfasında inceleyebilirsiniz.
SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.