10. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları – Kontrol Noktası
Yayınlanma:
10. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 cevapları, Kontrol Noktası bölümündeki sindirim, emilim ve taşıma kavramlarını kısa, anlaşılır ve öğrenci seviyesine uygun cevaplarla sunar.
10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları, sindirim, emilim ve taşıma konusunda öğrenilen temel kavramları kısa cevaplarla tekrar etmeye yardımcı olmaktadır.
10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları
Kontrol Noktası - Kavramları Eşleştirelim
1. Yağların kimyasal sindiriminin başlayıp tamamlandığı yer:
Cevap: İnce bağırsak
Cevap: İnce bağırsak
2. Proteinlerin denatürasyonuna neden olan kuvvetli mide asidi:
Cevap: Hidroklorik asit
Cevap: Hidroklorik asit
3. Sindirilmiş besinlerin sindirim kanalından dolaşım sistemine geçmesi:
Cevap: Emilim
Cevap: Emilim
4. İnce bağırsakta emilim yüzeyini artıran parmak şeklindeki çıkıntılar:
Cevap: Villus
Cevap: Villus
5. Karbohidratların kimyasal sindiriminin başladığı ilk bölge:
Cevap: Ağız
Cevap: Ağız
6. Enzimler yardımıyla besinlerin yapı taşlarına parçalanması:
Cevap: Kimyasal sindirim
Cevap: Kimyasal sindirim
7. B ve K vitaminlerinin sentezlendiği ve suyun geri emildiği yer:
Cevap: Kalın bağırsak
Cevap: Kalın bağırsak
8. Emilmiş besinlerin kan yoluyla uğradığı ilk denetleyici organ:
Cevap: Karaciğer
Cevap: Karaciğer
9. Besinlerin enzim kullanılmadan fiziksel olarak parçalanması:
Cevap: Mekanik sindirim
Cevap: Mekanik sindirim
10. Villus hücrelerindeki emilim alanını artıran sitoplazmik uzantılar:
Cevap: Mikrovillus
Cevap: Mikrovillus
KİTABIN TÜM CEVAPLARI
10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2026-2027SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.