10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 272 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 272 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 272 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Gezi yazılarının kişide tanıtılan yerleri gezip görme isteği uyandırıp uyandırmadığı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşınız.
Cevap: Gezi yazıları, detaylı ve çekici bir anlatımla yerleri tanıttığı için kişide o yerleri gezip görmek için bir istek uyandırabilir.

2. Kişinin gezdiği bir yerle ilgili gözlemledikleri ile o yer hakkında okuduğu bir gezi yazısında anlatılanlar arasındaki farklılıkların nedeni ne olabilir? Tartışınız.
Cevap
: Kişinin gezdiği bir yerle ilgili gözlemledikleri ile gezi yazısındaki anlatımlar arasındaki farklılıklar, yazarın öznel bakış açısından ve deneyimlerinden kaynaklanabilir.

3. Aşağıda verilen görsellerdeki yerlerden hangilerini gezmek istersiniz? Neden?
Cevap
: Bu görsellerdeki yerler, dünya genelindeki çeşitli kültürel ve tarihi zenginlikleri yansıtıyor. Hepsi benzersiz ve öğretici deneyimler sunabileceği için tüm bu yerleri gezmek isterim.

2
2
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.