6. Sınıf Anka Yayınları Türkçe Ders Kitabı Bu Vatan Kimin Dinleme/İzleme Metni Video

6. Sınıf Anka Yayınları Türkçe Ders Kitabı Bu Vatan Kimin Dinleme/İzleme Metni Videosunu yazımızın devamından dinleyebilirsiniz.

Bu Vatan Kimin Dinleme/İzleme Metni Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 60 Cevabı

DÜŞÜNELİM-TARTIŞALIM

1. Aşağıdaki görsellerde gördüklerinizi anlatınız?
Cevap
: Milli Mücadele ve sonrasında ülkemizin bağımsızlığı ve huzuru için şehit olan ya da büyük başarılar kazanan insanlar vardır. Onlara saygımızı her daim göstermeliyiz.

2. Bu kişilerin ve yerlerin ülkemiz için önemi nedir?
Cevap
: Bu kişiler olmasa veya bu yerlerdeki mücadele olmasa bugün ülkemizde rahat huzurlu ve mutlu yaşayamazdık.

3. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır.” dizeleri ile ne anlatılmak istenmektedir?
Cevap
: Vatanımızın her karış toprağında vatan için canını seve seve vermiş olan atalarımızın bedenleri yatmaktadır. İşte bu mücadele ve vatan için verilen canlar vatan topraklarını değerli yapmakta ve toprak parçasının vatan olarak anılmasını sağlamaktadır.

Cevapların devamı için tıklayınız

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Benzer Videolar