2024 LGS Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

2024 LGS Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 LGS sınavı tamamlandı ve soru kitapçıkları ile cevap anahtarları erişime açıldı! Bu yazıda sınav sonuçlarına dair tüm detayları, sınav kitapçıklarına nasıl ulaşabileceğinizi ve yerleştirme süreci hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav, başarıyla tamamlandı ve soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayınlandı. Bu yıl, 8’inci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci sınava katıldı. Sınav, yurt içinde 973 merkezde ve yurt dışında 11 merkezde gerçekleştirildi.

Sınavın ilk oturumunda öğrencilere sözel alandan 50 soru, ikinci oturumunda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru soruldu. Cevap anahtarları sınavdan kısa süre sonra erişime açıldı ve öğrenciler, sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra okullarından alabilecekler.

LGS merkezi sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak ve aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak.

LGS merkezî sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.

17
64
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.