Yazının icadı insanların hayatında ne gibi değişiklikler meydana getirmiş olabilir

Yazının icadı insanların hayatında ne gibi değişiklikler meydana getirmiş olabilir
Yazının icadı insanların hayatında ne gibi değişiklikler meydana getirmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar yazıdan önce sadece sözle ve şekiller ile her şeyi anlatıyordu. Ama hiçbir şey kayıtlı ve kalıcı hale gelmiyordu. Mesela keşfedilen bir şey bir zaman sonra unutuluyordu. Ama yazı icat edilince insanların hayatına büyük katkısı oldu. İnsanlar daha rahat ifade etmeye ve öğrenmeye başladı. Yazının kullanımı geliştikçe daha önemli icatlara ve fırsatlara ulaşıldı.

Bilim, fen ve sanatın gelişmesi için yazı en önemli icat oldu. Bu nedenle Sümerliler yazıyı bulduklarında en büyük devletlerden birisi haline geldi. Sümerler’den bugüne kadar yazı her dilde kullanılmış ve değişmiştir. Yazıyı yaygın şekilde kullanmaya başlayan insanlar sonrasında sonraları milletler tarihlerini öğrenme şansını buldular. İnsanlar yaşadıklarını, hissettiklerini ve öğrendiklerini yazdıkça geleceğe ulaştırabildiler. En önemli konu olarak yazı kitapları getirmiş ve kitaplar da öğrenmeyi arttırmıştır.

İnsanlar yazıyı kullandıkça ülkelerinden çıkmaya ve daha fazla insana ulaşmaya başlamıştır. İletişim daha kolay olmuş ve gelişim daha hızlı hale gelmiştir.

Bu gelişim siyasi, sosyal, ekonomik ve sağlık alanında yapılacak yeniliklere zemin oluşturduğu gibi o dönemlerde yaşanan olaylar hakkında da daha fazla bilgiye ulaşmamız hep yazının icadıyla birlikte gerçekleşmiştir.

703
362
638
151
151
150
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.