Yarım elma, gönül (hatır) alma atasözünün anlamı

Yarım elma, gönül (hatır) alma atasözünün anlamı
Yarım elma, gönül (hatır) alma anlamı nedir, yarım elma, gönül (hatır) alma ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Yarım elma, gönül (hatır) alma anlamı şu şekilde :

Sunulan armağan küçük de olsa, gönül almaya yeter. Çünkü önemli olan dostlarımızı unutmadığımızı, hatırladığımızı ortaya koymaktır.

İnsan gönlü en ufak bir iyilikle bile kazanılabilir. Yeter ki gönül almasını bilelim. İnce yaratılışlı ve akıllı kimseler bilir ki, gönül almak, hatır sormak için küçük bir armağan bile yeterlidir. Önemli olan, değerli armağan götürmek değil, arayıp sormuş olmaktır. Armağan küçük de olsa, gönül almaya yarar. Hatırlanıp aranmış olmak o kimse için daha değerlidir.

Gönül almak, hatır sormak için yarım elma gibi küçük bir armağan yeter. Önemli olan, değerli armağan götürmek değil, hatırlayıp aramış olmaktır.

Yarım elma gönül alma atasözünün cümle içinde kullanımı ile ilgili örnekler

  • Elindekileri arkadaşlarınla paylaşmalısın yarım elma gönül alma böylece seni affederler.
  • Çalışanlarına az da olsa zam yap yarım elma gönül alma böylece daha çok çalışırlar.
  • Kardeşinle pastanı paylaş yarım elma gönül almadır.
  • Lokma döktürüp komşulara dağıtmak yarım elma gönül almak gerek.

Etiketler :
101
54
4
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.