Tekâsür suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Tekâsür suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Tekâsür suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Tekâsür suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Tekâsür suresi kaç sayfadan oluşur, Tekâsür suresi toplam kaç sayfa, Arapça 600 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Tekâsür suresi 600. sayfada yer alıyor. 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 8 âyettir. Tekâsür, mal, mülk ve çoluk çocuğun çokluğuyla övünmek demektir. Mushaftaki sıralamada yüz ikinci, iniş sırasına göre on altıncı sûredir. Kevser sûresinden sonra, Mâûn sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (bk. Buhârî, “Rikåk” 10; Şevkânî, V, 575).

Tekâsür suresinin konusu

Sûrede insanların, hayatın aldatıcı yönleriyle meşgul olmalarından, dünya malını biriktirmeye olan düşkünlüklerinden ve âhiret hallerinden söz edilmektedir.

Arapça 600 nasıl yazılır : ٦٠٠

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.
1. Elhâkumut tekâsur(tekâsuru).
2. Hattâ zurtumul mekâbir(mekâbira).
3. Kellâ sevfe ta’lemûn(ta’lemûne).
4. Summe kellâ sevfe ta’lemûn(ta’lemûne).
5. Kellâ lev ta’lemûne ilmel yakîn(yakîni).
6. Le teravunnel cahîm(cahîme).
7. Summe le teravunnehâ aynel yakîn(yakîni).
8. Summe le tus’elunne yevmeizin anin naîm(naîmi).

Tekasür Suresi’nin Fazilet ve Sırları

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Tekasür suresini okumaya devam eden kişi manevi alemde ‘şükrü eda eden’ diye isimlendirilir.(Suyuti, Câmi’ussağir, 4/468, no.6002; Deylemî, Müsnedül-Firdevs)
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bir kere Ashabına buyurdu ki: “sizin herbiriniz her gün 1.000 ayet okumayaz mı?” buyurdu. Onlar (Radıyallahü Anhüm): “Buna kimin gücü yeter ya Resulallah?” dediklerinde, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem): “Sizin biriniz Tekasur suresini okumaya kadir değil midir?” buyurdu.(Hakim, Müstedrek, 1/567; Beyhakî, Şü’abül-İmân, 2/497)

Rivayet adildi ki:

  • Her gün okuyan kabir azabından emin olur.
  • Tam ve yarım baş ağrıları için Tekasür suresinin ikindi namazından sonra okunması çok faydalıdır.
  • Her gün okuyan, İlahi hoşnutluğa mazhar olur; işleri açılır, kazancı artar.
  • Dünyevi ve uhrevi musibetlerden kurtulmak için günde üç defa okunur.
  • Her kim bu sureyi okumaya devam ederse, kendisine dünyada verilen nimetlerden dolayı hesaba çekilmez.
  • Bir kişi, yağmur yağarken oturup ara vermeksizin 7 kere bu sureyi okursa, Allah’u Teala o kimseye hesapsız sevap verir.

5
0
1
3
0
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.