Ödev cevabı kısaca,
İslam, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik eder. Helâl ve tayyib beslenmeyi, oruç tutmayı, miktar kontrolünü, besin çeşitliliğini ve "Bismillah" demeyi içeren beslenme prensipleri, Müslümanların hem dini değerlere uygun yaşamalarını hem de sağlıklı bir beslenme alışkanlığı geliştirmelerini amaçlar.
Efendimiz yiyecek konusunda dengelenmesi gereken bir durum olduğu zaman ona zıt bir yiyecekle bunu telafi ederdi. Mesela hurmanın sıcaklığını karpuzla dengelemiştir. Eğer zıt bir yiyecek bulamazsa ihtiyacı kadar yer, aşırıya kaçmazdı. Gönlünün istemediği yiyeceği yemez, o yemeği yemek için de kendini zorlamazdı. Peygamberimizin bu tutumu sağlığı korumada önemli bir kuraldır. İnsan canının çekmediği bir yiyeceği yediğinde bu yiyeceğin zararı faydasından daha çok olur.
Peygamberimiz kesinlikle bir yemeğe kusur bulmaz, hoşlanırsa o yemeği yer, hoşlanmazsa o yemeği yemezdi. Peygamberimiz eti severdi, en sevdiği et, koyunun kolları ve ön kısmı idi. Şüphesiz koyun etinin en hafif kısmı boyun, kol ve pazı etleridir. Bu et mideye hafif gelir ve sindirimi kısa sürer.