Yorgan gitti, kavga bitti deyimi anlamı

Bu yazımızda sizlere Yorgan gitti, kavga bitti deyimi açıklaması, anlamı ve kısaca hikayesi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yorgan Gitti, Kavga Bitti Deyiminin Anlamı:

Kavgaya sebep olan şey ortadan kalkınca çekişmede bitti.

Yorgan Gitti, Kavga Bitti Deyiminin Hikayesi:

Soğuk bir kış gecesi Nasrettin Hoca yorgana sıkı sıkı sarılıp uyuyormuş. O sırada dışarıda bir kavga sesi duymuş. Karısı hocayı dürtmüş. “Kalk bey kalk, git de bir bak hele, niye kavga ediyor bu adamlar?” demiş. Hoca hiç oralı olmamış. “Aman hanım sana ne? Ne diye kavga ediyorlarsa etsinler” diyerek yorganına iyice sarınmış. Ama hocanın karısı pes etmemiş. “Aaaa vallahi meraktan çatlarım. Hadi yürü git, bak bir bakalım dertleri neymiş. Hem şimdi birbirlerini öldürürler, Allah korusun. Git de ayır” diyerek hocayı yataktan atmış.

Hoca da çaresizce yorganını sırtına alıp dışarı çıkmış. Sokağa çıkınca hoca, karanlıkta sırtında­ki yorganı bir tarafa atmış, kavga eden adamları ayırayım, yatıştırayım derken bir o tarafa, bir bu tarafa koşuşturup durmuş. Daha neyin kavga­sını yaptıklarını anlamadan adamlar kavgaya son verip kayıplara karışmışlar. Hoca da derin bir nefes almış. Evine dönmek için yorganını almaya niyetlenmiş ki o da ne? Adamlarla birlikte sırtımdaki yorgan da sırra kadem basmış! Hoca titreye titreye eve dönmüş. “Ne oldu? Bitti mi kavga? Neymiş dertleri? Neden kavga ediyorlarmış?” diye merakla sor­muş karısı. “Aman hanım ne olacak,” demiş hoca, “meğer kavga bizim yorgan yüzündenmiş. Yorgan gitti, kavga bitti.”

İşte böyle, anlaşmazlık konusu ortadan kal­kınca anlaşmazlığın bittiği durumlarda kulla­nılır bu deyim.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Deyimlerin Anlamları Haberleri